Într-un documentar numit ”I Am Patrick Swayze, văduva și iubirea vieții actorului, Lisa Niemi Swayze, acum în vârstă de 67 de ani, a povestit lucruri deloc știute din viața soțului ei.

Nimeni nu va uita vreodată cu cât grație, dar și forță, dansa în filmul care avea să-l propulseze ca vedetă internațională, ”Dirty dancing”, din 1987. Dar nu întâmplător dansa așa.

Puțină lume știe că Swayze, născut și crescut în Houston, a fost constant împins de la spate (deloc gentil, violent chiar) de către mama sa, Yvonne Helen „Patsy” Swayze, coregraf, care a fondat Houston Jazz Ballet Company. Sigur, a învățat disciplina, a înțeles ce înseamnă munca grea, însă mama sa a exagerat. Cerea perfecționism și îl impunea cu un braț de fier. S-a ajuns foarte ușor până la abuz fizic.

Dirty Dancing – 1987SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Un lanț al abuzurilor

”Putea fi foarte violentă, dar asta nu era nimic comparativ cu ce îndurase ea în copilărie, de la mama sa”, a povestit văduva actorului. Practic, a fost vorba despre un lanț al abuzurilor, pe care Swayze l-a oprit. Însă frustrările trebuiau eliminate și așa s-a apucat actorul de alcool. Avea propriii demoni, povestește soția lui.

Ultima oară când Patsy și-a lovit fiul a fost când acesta avea 18 ani. Cel care a intervenit a fost tatăl lui, care și-a amenințat soția că, dacă va continua așa, va divorța. Din acel moment, Patsy s-a abținut.

În final, mama și fiul au avut o relație apropiată, ciudată, bizară, dificilă, dar care a ținut până când Swayze a murit. Patsy a murit la 4 ani după fiul ei, în 2013, la vârsta de 86 de ani.

În ciuda faptului că putea fi extrem de critică, complicată, Patsy era o ființă intensă, cu o dorință de viață fantastică, povestește cea care i-a fost noră. Chiar dacă practic a fost abuzat de mama sa, în prima parte a vieții, Swayze o iubea și o respecta nespus de mult. Documentarul despre Swayze a fost lansat în 18 august 2019, ziua în care actorul ar fi împlinit 67 de ani.

Patrick Swayze a murit cu o mare neîmplinire

Stacy Widelitz, co-autor al piesei „She’s Like the Wind”, de pe coloana sonoră a filmului ”Dirty dancing”, prietenă bună de-ale actorului, a povestit despre relația lui Patrick cu soția sa, Lisa, cu care a fost căsătorit timp de 33 de ani. ”O iubea pe femeia asta mai mult decât viața însăși”, își amintește Stacy.

”Se certau, așa cum fac toți oamenii căsătoriți, dar a iubit-o până la ultima suflare”, a mai spus aceasta.

Totuși, ceva i-a umbrit viața de bărbat căsătorit. A suferit întotdeauna de pe urma faptului că nu a avut copii (Lisa pierzând o sarcină în 1990). ”Inima i-a fost sfâșiată atunci”, își amintește prietena sa. ”Își dorea să fie tată mai mult decât orice. Avea tot ce-i trebuie unui părinte, calități, cunoștințe, bunătate și multă dragoste de dăruit – orice și-ar fi putut dori un copil”, spunea Stacy.

Vezi și Detalii neștiute despre Patrick Swayze. Uite de ce se apucase de băut

Citește și: