Potrivit Il Messaggero, invitat de curând la o emisiune tv, Jovanotti a vorbit cu emoție despre boala fiicei sale Teresa, cea pe care o numește „fata mea magică”.

„Teresa a avut un moment dificil în urmă cu câteva luni și a dat dovadă de putere… A fost uimitoare, puternică, mi-a plăcut foarte mult”, a spus artistul italian în vârstă de 55 de ani, cu vocea gâtuită de emoție și cu ochii în lacrimi.

teresaaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Teresa Cherubini, fiica lui Jovanotti: «Am avut o tumoare. M-am vindecat, acum aș vrea să încep să trăiesc din nou”

În urmă cu mai puțin de 2 ani, Teresa Cherubini, unicul copil al lui Jovanotti, a fost dignosticată cu limfom Hodgkin, o tumoare a sistemului limfatic.

După cum ea însăși a povestit pe Instagram, totul a început în august 2019 cu o mâncărime la picioare.

La început, spune Teresa, „Nu i-am dat nicio importanță, crezând că va dispărea cu timpul”, dar nu a făcut-o. Iar totul s-a transformat într-o stare de rău care nu a trecut deloc în lunile următoare și care, dimpotrivă, cu timpul nu a făcut decât să se agraveze.

Șase serii de chimioterapie

Până în iunie 2020, acea mâncărime s-a răspândit în tot corpul. Ceea ce părea a fi o problemă banală s-a transformat într-un coșmar. „Nu puteam dormi mai mult de câteva ore pe noapte, mă durea pielea”, povestește Teresa.

„Când un ganglion limfatic din brațul meu s-a umflat, mi-am dat seama că era ceva mai grav”, a adăugat ea. A urmat diagnosticul, apoi tratamentele. Șase cicluri de chimioterapie la Institutul European de Oncologie din Milano care i-au salvat viața.

Sunt vindecată oficial”

Părul nu i-a căzut complet, dar pe 9 decembrie, după ultimul tratament, s-a hotărât să se radă ca „semn al unui nou început”.

După șapte luni de „temeri și anxietăți”, povestea s-a încheiat. Din 12 ianuarie 2021,Teresa este „vindecată oficial”.

„Am fost incredibil de norocoasă să am o familie, prieteni și o echipă spectaculoasă de medici care m-au urmărit și m-au ajutat în toate aceste luni”, a spus ea.

Într-o oarecare măsură, cancerul „este o boală foarte singuratică, dar sprijinul celor apropiați este esențial pentru a-l depăși, nu aș fi reușit fără ei.

Frica nu a dispărut și va dura ceva timp să am din nou încredere în corpul meu, dar abia aștept să încep să trăiesc din nou”, a conchis Teresa Cherubini.

Citește și: La doar 60 de ani, Michael J Fox este de nercunoscut. Actorul suferă de Parkinson de peste 30 de ani