Actriţa spaniolă Veronica Forqué, care a interpretat celebrul personaj „Kika” din filmul cu acelaşi nume al lui Pedro Almodovar, s-a sinucis. Aceasta a fost găsită fără suflare în casa ei din Madrid.

Actriţa în vârstă de 66 de ani, una dintre cele mai populare din cinematografia spaniolă a anilor 1980 şi 1990, cunoscută pentru rolurile sale din „?Qué he hecho yo para merecer esto!”) („Ce am făcut ca să merit asta?”) şi „Matador”, regizate de Pedro Almodovar, „s-a sinucis în casa ei din Madrid”.

Imediat după ce s-a aflat vestea tristă mai mulți actori celebri au reacționat, printre aceștia și Antonio Banderas.

profimedia-0647730696SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

„Adio, Veronica Forqué. Am lucrat cu ea în urmă cu câţiva ani şi îmi amintesc de o femeie dulce, spirituală şi o foarte bună parteneră de joc. RIP”, a scris pe Twitter actorul Antonio Banderas.

Născută la Madrid în 1955, ea a fost fiica regizorului José Maria Forqué şi a scriitoarei Carmen Vazquez-Vigo.

Şi-a făcut debutul în cinematografie sub îndrumarea tatălui ei la începutul anilor 1970.

Veronica Forqué a fost recompensată cu patru premii Goya, pentru cea mai bună actriţă (în 1988 şi 1994 pentru „Kika”) şi cea mai bună actriţă în rol secundar (1987 şi 1988). A jucat, de asemenea, în piese de teatru şi în producţii de televiziune. Ea poate fi urmărită și în seria Netflix, ‘Dias de Navidad’ (Three Days of Christmas)”.