Probele din Supraviețuitorul, proba de recompensă și proba de imunitate, decid parcursul în show al celor două triburi. Tribul care câștigă recompensa are câteva avantaje în joc, mai mici sau mai mari, iar tribul care câștigă imunitatea rămâne în joc în aceeași formulă, până la următoarea probă.
Membrii tribului care pierde imunitatea ajung, o dată la câteva zile, la Consiliul tribal. Aici, Dragoș Bucurenci, prezentatorul Supraviețuitorul, poartă o discuție deschisă cu fiecare dintre concurenți despre probele, neînțelegerile, prieteniile, alianțele, activitățile și discuțiile din trib. După ce răspund întrebărilor lui Dragoș, concurenții trebuie să voteze o persoană din trib pe care să o elimine. Votul este individual și secret, iar orice vot poate înclina balanța către un concurent sau altul.

Rezistență fizică și mentală

„Consiliul tribal este locul în care concurenții trag concluziile după câteva zile în care au trecut prin multe încercări. Acolo este locul în care ei ajung să spună lucrurilor pe nume, fie că vorbim despre probe sau traiul împreună pe o insulă pustie. Fără resursele cu care cei 18 concurenți sunt obișnuiți acasă și pot să vorbească despre ce i-a supărat, ce le-a plăcut, dacă este cineva în trib care i-a dezamăgit sau ce schimbări ar face pentru a nu ajunge și la următorul Consiliu tribal.

Nu e deloc ușor pentru niciunul dintre concurenți, am simțit pe propria piele cât de greu de suportat este stresul în condițiile de climă tropicală din Filipine. Supraviețuitorul este o adevărată încercare de rezistență fizică și mentală, iar concurenții din acest sezon au toată admirația mea pentru ce au reușit în cele 44 de zile petrecute pe insulă. Sunt sigur că și telespectatorii vor fi captivați de acest show și că ne vor urmări, în această toamnă, la Pro TV.”, a spus Dragoș Bucurenci, prezentatorul Supraviețuitorul.

18 concurenți se adaptează unui mediu complet străin

Survivor este formatul care a revoluționat televiziunea în întreaga lume. În România, primul sezon Supraviețuitorul va pune 18 concurenți, care nu s-au cunoscut niciodată, să se adapteze unui mediu complet nou. Nu contează ce și-au imaginat înainte să intre în show, nu contează din ce oraș sunt sau cum au crezut că vor face față condițiilor vitrege, fără familie, prieteni, mâncare sau un acoperiș deasupra capului. Noua lor familie este formată din 17 străini.

Câștigătorul va primi 100.000 euro

Fiecare dintre cei 18 concurenți decide ce strategie va urma, în incercarea de a deveni unicul supraviețuitor și de a câștiga marele premiu, în valoare de 100.000 euro!
În curând, Supraviețuitorul va aduce în casele tuturor românilor peisajele superbe din Filipine, probe impresionante, dar și poveștile, tensiunea, strategiile și alianțele concurenților.

Credit foto: PRO TV