Adina Alberts a fost criticată dur de internauți, după ce a publicat pe facebook schema de tratament pe care a urmat-o ea în lupta cu COVID-ul, dar și pentru că aceasta susține că după patru zile i-au dispărut simptomele și i s-a negativizat testul. Dat tot ea spune că nu a avut miros și gust timp de 5-6 zile.

„Am să vă fac o destăinuire. În campania umanitară de testare gratuită pe care am desfășurat-o câteva săptămâni, am contractat și eu “mult temutul” coronavirus nou.

Pentru mine, infecția cu Sars Cov 2 a fost ca o răceală obișnuită. N-am tușit, n-am făcut febră. Mi-au curs nasul și ochii, am strănutat de sute de ori, am răgușit puțin și mi-am pierdut preț de vreo 5-6 zile, parțial gustul și total mirosul. Imediat ce mi-au apărut simptomele sugestive, evident că m-am testat cu teste rapide antigen. Când am văzut că sunt pozitivă m-am autoizolat. Am stat în izolare doar 4 zile pentru că testul s-a negativat foarte, foarte repede, și simptomele au dispărut total. Repet. Nu am tușit deloc! Acum mă simt total refăcută și vă spun, cu mâna pe inimă, că pentru mine acest “COVID” a fost de fapt una dintre cele mai ușoare “răceli” pe care le-am avut vreodată.

*NU VREAU SĂ SPUN NIMIC. Doar descriu experiența mea. Poate vă ajută.

Este adevărat că mi-am pregătit organismul luni de zile pentru o posibilă întâlnire cu Sars-Cov2, cu:

Vitamina C alcalină, cure de câte 2 săptămâni, apoi pauză 2 săptămâni.

Vitamina D, cure lunare alternative.

Resveratrol/ Echinaceea/ Propolis/Quercetină, Coenzima Q, pe rând, câte 2,3 săptămâni fiecare…

*În timpul “răcelii” am luat:

Azitromicină 500 mg, 1cp / zi, 5 zile (pentru a preveni suprainfecția bacteriană care apare, de regulă, pe fondul scăderii imunității date de infecția virală);

Tamiflu 1 cp/zi;

Aspenter, 1 cp / zi;

Paracetamol și Nurofen, le-am alternat, 1 pastilă la 6 ore, câte 2 pastile pe zi din fiecare;

Vitamina C și D;

Omeran 20 mg, 1 cp pe zi;

Probiotice;

Stodal; Sirop de muguri de pin și propolis;

Ceai de cimbrișor; Extract de muguri de coacăz negru;

Sinupret”, a scris Adina.

Internauții au reacționat imediat și au pus-o la colț. „Si acum toata lumea fuguta la farmacie!!!Sunteti printre norocosii care isi permit aceasta luuuuunga lista de medicamente: azitromicina, tamiflu, aspenter, paracetamol, nurofen,vitc si d,omeran, probiotice, stodal, sinupret si lista continua! Sanatate multa dar pare mai mult un spot publicitar decat orice altceva”, „Doamnă, dar la câte medicamente ați băgat pentru o banală răceală, mă mir că nu v-ați pierdut și văzul și auzul, nu doar gustul și mirosul”, „O, Doamne! O răceala ușoară tratată ca cea mai urâta pneumonie..preventiv?! Și o spune asta un medic? Pe Facebook ca recomandare pentru toată populația in condițiile in care fiecare om reacționează diferit? Numai la noi e posibil așa ceva..”, „Cum adică ați stat izolata doar 4 zile? La dv covidul a „plecat asa repede”? Nu va inteleg postarea.. Dacă noi, oamenii de rand stam 14 zile, pt voi vedetele nu exista aceeași lege? Banala”raceala” asta care pt alte persoane e fatala!”, au fost câteva dintre mesaje.

„Mare greșeală faceți cu aceasta postare! Nu va dați seama câți oameni vor copia tratamentul dvs și vor aștepta acasă , chiar având forme grave vindecarea sau fiind asimptomatici își vor administra antibioticul acela foarte puternic? Ce fel de doctor sunteți, doctor de Facebook? ”, a fost un alt mesaj.

Postarea dr. Adinei Alberts i-a enervat până și pe alți medicii, care au criticat atitudinea acesteia.

„Dna dr. e cusuta cu parfum de poveste relatarea,dar bine! Orice medic știe că antibioticele nu se iau preventiv. Și dacă tot a fost o formă asa de ușoară, nici nu aveați nevoie de arsenalul terapeutic enunțat. Ca să nu mai luam în calcul cum după 4 zile,hopa, erați negativă pt Sars-Cov2! Că, tot ca medic,informată prin sursele profesionale de protocoalele oficial acceptate, ați omis sa vă faceți un PCR! Și tot ca medic,care probabil prestati doar în privat (chiar, cam cate paciente mai vin în pandemie pentru a beneficia de specialitatea d-voastră? ),mi se pare că bagatelizati suferința oamenilor și jigniți pe cei ce au pierdut oameni dragi în această luptă crâncenă ce se dă în toate spitalele din lume! Jenant ca atitudine,pentru un medic! ” , a fost mesajul unei internaute, de profesie medic.

„ Din pacate, ati comis polipragmazie. Tamiflu nu acționeaza pe SARS COV 2, Azitromicina e folositoare doar dupa 5-6 zile de la debutul infectiei virale, daca exista febra, AINS doar daca exista febra(protectie hepatica nu ati luat-Silimarina actioneaza si ca antioxidant si nici acetilcisteina). Vad ca ati prevazut infectia si ati luat inainte cu 2-3 saptamani, Resveratrol/ Echinaceea/ Propolis/Quercetină, Coenzima Q! Un chirurg sa se ocupe de chirurgie, nu de farmacologie. Tocmai azi am inmormantat o colega din spital!”, a mai spus un alt medic.

„V-ati pierdut partial gustul si total mirosul pret de 5-6 zile, dar ati stat in izolare doar 4 zile pt ca in 4 zile simptomele au disparut si testul a iesit negativ… deci cum au disparut TOTAL simptomele in 4 zile, daca nu ati avut partial gust si deloc miros 5 – 6 zile ??? ”, i-a mai scris un internaut.

Citește și:

Anca Serea vrea să devină mamă pentru a șaptea oară! ”O să îl fac, cu siguranţă”

Jennifer Lopez, imagine emoționantă alături de mama ei. Are 75 de ani, dar nu arată: ”Parcă ați fi gemene!”