Dorin Anastasiu a plecat dintre noi sâmbătă, 18 septembrie, cu o mare dorinţă: îşi dorea să scoată un album cu piesele sale lansate de-a lungul anilor, melodii precum „Arlechino”, „Manuela” sau „Chiar dacă tu”. Pandemia i-a zădărnicit însă lanurile, așa că s-a stins fără să-și împlinească această mare dorință.

Ultima sa apariție în public a fost la lansarea unui album al lui Cornel Constantiniu, în 2019.

”Un prinț a fost Dorin!”

Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943, şi, timp de trei ani, în perioada 1954-1957, a urmat cursurile Şcolii de coregrafie  din Bucureşti. În 1966 obţine premiul I la Festivalul naţional studenţesc, în 1967 debutează la radio, iar anul următor, la TVR, amintește Click!.

În anii de glorie a fost în mai multe turnee, peste graniţă, în Polonia, Mongolia, URSS, Germania, Tunisia, Austria, Spania şi în Israel. A colaborat cu Teatrul de revistă ”Constantin Tănase” şi a fost angajat la Teatrul ”Ion Vasilescu”, ”Estrada Armatei” şi la Teatrul “Al. Davila”, din Piteşti.

Dorin Anastasiu a cochetat şi cu cinematografia, după ce a absolvit ”Şcoala populară de artă”, unde s-a perfecţionat în muzică şi în actorie. A dublat mai multe personaje în filmele de desene animate, dar a jucat şi în celebra comedie ”Cucoana Chiriţa”, realizată în 1986, unde i-a avut colegi de filmări pe Dem Rădulescu şi pe inegalabila Draga Olteanu Matei, care a interpretat rolul principal.

„Un prinţ a fost Dorin…Un Prinţ în apariţie, în atitudine, în cântec”, a scris îndurerară Angela Similea, alături de care a câştigat, acum mai bine de 50 de ani, trofeul „Cerbul de Argint“.

”Cu greu îmi găsesc cuvintele. Vestea plecării colegului meu Dorin Anastasiu m-a întristat foarte tare. Nu știu dacă suferea de ceva… este șocant… Astăzi ești și mâine nu se știe..

Dar iată că pe cerul ce ne acoperă pe toți s-a mai aprins o stea. DORIN, cu Lumina lui s-a ridicat la CER! Un prinț a fost Dorin… Un Prinț în apariție, în atitudine, în cântec…

Ne-am cunoscut la cursurile de canto la clasa prof. Florica Orăscu. Era un coleg bun, cald, susținător… Și purta în el o inimă de copil.

Foarte rău îmi pare că ne-ai părăsit, Dorin …Să ai un zbor lin, purtat de îngeri și să te odihnească Dumnezeu! Doina, draga mea, nu pot fi lângă tine acum, dar inima mea este cu tine…Cunosc această durere, off… Să vă întărească Bunul Dumnezeu!”, a scris Angela Similea pe o rețea de socializare.

Artistul va fi înmormântat marți

Regretatul compozitor va fi condus pe ultimul drum marţi, 21 septembrie, conform anuţului făcut de familia îndurerată. El a fost depus la Paraclisul cimitirului Sfânta Vineri.

Dorin Anastasiu avea doi copii, Raluca şi Virgil Alexandru. Fiica i-a moştenit talentul muzical, debutând în ”Şcoala Vedetelor”, apoi activând ca solistă, în Anglia. Fiul este medic stomatolog, dar şi preot, în Râmnicu-Vâlcea.

“El are un cabinet de stomatologie şi, pentru că a fost plăcut de cei din jur când vorbea, i s-a propus să se facă preot. A făcut şi Facultatea de Teologie, din Sibiu, şi a fost făcut diacon şi preot. Este căsătorit şi are o fiică, Maria, studentă la Stomatologie”, declara, pentru sursa citată, Dorin Anastasiu, în urmă cu trei ani.

Vezi și Doru Stănculescu a murit. Cântărețul de muzică folk a fost găsit fără suflare în casă

Citește și:

Ce zicea Viorica de la Clejani despre vaccin, înainte să fie infectată cu Covid. Solista e internată în stare gravă

Elena Merișoreanu, internată în spital, în stare gravă