Dolph Lundgren (65 de ani) a vorbit pentru prima dată despre momentul în care a fost diagnosticat cu cancer, în 2015. Potrivit Daily Mail, actorul suedez din cele mai cunoscute filme de acțiune bănuiește că steroizii pe care i-a luat în tinerețe ar fi favorizat apariția cancerului.

„Am încercat steroizi în anii ’80, ’90. Întotdeauna te gândești că ai făcut o greșeală. Mă gândesc că poate există o legătură între terapia cu testosteron și cancer. Am luat steroizi când eram mai tânăr, din când în când, timp de poate zece ani. În funcție de tipul de film pe care îl făceam”.

Dolph Lundgren se luptă de opt ani cu cancerul

Într-un interviu acordat în cadrul serialului „In Depth with Graham Bensinger”, starul a dezvăluit că se luptă cu cancerul de opt ani încoace. În 2015 i-a fost depistată o tumoare la unul dintre rinichi, i-a fost extirpată, dar de atunci a început calvarul.

„Am făcut scanări la fiecare șase luni, apoi le faci în fiecare an, și a fost bine, știți, timp de cinci ani”, a explicat el. Starul filmelor de acțiune a dezvăluit că boala a recidivat în anul 2020, după ce a făcut un RMN. „Au descoperit că mai existau câteva tumori. Erau în plămâni, stomac și coloana vertebrală, în afara rinichilor”, a declarat el. FOTOGRAFII: PROFIMEDIA

*EXCLUSIVE* Dolph Lundgren and Emma Krokdal are spotted out for a scenic stroll in LASeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Pe lângă cruntul diagnostic, actorul a trebuit să gestioneze și prognosticul rezervat pe care i l-au anunțat medicii. I s-a spus că nu mai are mult de trăit. „A început să spună lucruri de genul: «Probabil că ar trebui să iei o pauză și să petreci mai mult timp cu familia ta» și așa mai departe. L-am întrebat: «Cât timp crezi că mi-a mai rămas?» și cred că a spus doi sau trei ani. Mi-am dat seama din vocea lui că probabil este mai puțin””, spune Lundgren despre verdictul dat de primul medic.

Asta l-a făcut să solicite o a doua opinie, la un alt doctor, din Londra, care i-a recomandat un tratament pentru tumorile descoperite la plâmâni, acelea fiind cele mai periculoase dintre toate pe care le avea. „Dacă aș fi urmat celălalt tratament, mi-ar mai fi rămas de trăit cam trei-patru luni”, a mărturisit Dolph.

Acest nou tratament a avut efecte bune, iar tumorile s-au micșorat cu 90%. „Prognosticul este că, sperăm, când le vor scoate, nu va mai exista activitate canceroasă, iar medicamentele pe care le iau vor suprima orice altceva, a mai dezvăluit starul din „Rocky IV”, potrivit Daily Mail.

Dolph Lundgren, două căsnicii, doi copii și o logodnică de 25 de ani

Dolph Lundgren este o figură enigmatică în ceea ce privește viața sa personală. În ciuda notorietății sale în industria filmului, actorul preferă să-și păstreze viața privată departe de lumina reflectoarelor.

Născut la 3 noiembrie 1957 în Stockholm, Suedia, Dolph Lundgren s-a căsătorit, în 1991, cu Peri Momm, dar căsnicia nu a durat decât un an. Apoi, din 2004, până în 2011, actorul a fost căsătorit cu Anette Qviberg, cu care are două fiice, Ida (27 de ani) și Greta (21 de ani). În prezent este logodit cu Emma Krokdal, alături de care paparazzi l-au surprins chiar în urmă cu câteva zile ca știrea despre cancer să explodeze în presa britanică. Dolph a cunoscut-o pe frumoasa antrenoare de fitness în 2019 și și-au făcut publică relația câteva luni mai târziu, în ianuarie 2020, la Festivalul de Film și Muzică Cana Dorada din Republica Dominicană. Emma Krodal are 25 de ani.

Citește și: Are 64 de ani și o logodnică de 25 de ani. Dolph Lundgren a găsit secretul fericirii

Citește și: Martina Navratilova, anunț important după diagnosticul de cancer la gât şi la sân. Cum a fost surprinsă alături de soție