Aretha Franklin s-a stins din viață în casa ei din Detroit. De-a lungul aniilor, Aretha s-a luptat cu obezitate, iar în  luna august și-a anulat mai multe concerte, spunând că va susține ultimul ei concert, la recomandarea mediciilor. Însă, în luna noiembrie a cântat din nou  la un eveniment caritabil organizat de Elton John, iar aceasta și-a șocat fanii fiind incredibil de slabă și purtând perucă.

„Era bolnavă de mult timp. Nu a vrut ca lumea să afle și a refuzat să facă acest lucru public”, a declarat un prieten al artistei pentru revista People.

„În unul dintre cele mai întunecate momente din viața noastră, nu putem să ne găsim cuvintele potrivite pentru a ne exprima durerea din inima noastră”, a transmis familia regretatei artiste.

Celebra artistă, considerată „Regina Soul-ului”, nu a dat detalii despre problemele cu care s-a confruntat, însă mai multe publicații au scris că aceasta a suferit din nou de cancer pancreatic după ce a mai învins o dată această boală în 2010.

Citește și: Aretha Franklin nu mai arată așa, a ajuns de nerecunoscut. Incredibil cât a putut să slăbească

Aretha Franklin ar FI suferiT de cancer pancreatic

 

Aretha Franklin este una dintre cele mai cunoscute cântărețe, compozitoare și pianiste americană.   Deși  a devenit celebră pentru melodiile ei soul, fiind numită Regina muzicii Soul, ea cântă de asemenea jazz, blues,  R&B, muzică gospel și rock. Rolling Stone a clasat-o pe primul loc în topul „100 Greatest Singers of All Time”, iar în clasamentul „100 Greatest Artists of All Time” se află pe locul nouă. A câștigat 18 premii Grammy competitive și două onorifice. A avut 20 de single-uri pe locul unu în topul Hot R&B/Hip-Hop Songs și două pe primul loc în Billboard Hot 100: „Respect” (1967) și „I Knew You Were Waiting (For Me)” (1987), un duet cu George Michael. Din 1961, ea a avut un total de 45 de hit-uri în top 40 pe Billboard Hot 100. Între 1967 și 1982 a avut 10 albume R&B pe locul unu mai mult decât oricare altă femeie artist. În 1987, a devenit prima artistă femeie care a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Citește și: