Este vorba de actorul rom bosniac Nazif Mujic.  Anunțul a fost făcut de fratele starului, Suljo Mujic, care a declarat că Nazif a fost găsit mort duminică dimineaţă la casa sa din Svatovac, un sat din nordul Bosniei. „Am fost împreună ieri, era bine, iar în această dimineaţă am fost sunat să mi se spună că a murit”, a spus Suljo Mujic. Înmormântarea va avea loc probabil miercuri, a adăugat el.

În ciuda faptului că era distins cu numeroase premii în cinematografie, actorul a murit în sărăcoe. Sănătatea lui avusese de suferit în ultimul timp, a explicat fratele său. „Era foarte îngrijorat din cauza situaţiei sale materiale. În ianuarie, a încercat să găsească soluţii în Germania, dar s-a întors”, a povestit acesta.

Nazif Mujic fusese premiat la Berlin în 2013 pentru interpretarea propriului său rol în pelicula „An Episode in the Life of an Iron Picker”, în regia lui Danis Tanovic.La întoarcerea de la festival, actorul a fost întâmpinat ca un erou în satul său, însă foarte repede, el a căzut din nou în anonimat şi în sărăcie, iar cererea sa de azil în Germania a fost respinsă în 2014.

Citește și: Victor Slav, implicat într-un accident. Bianca Drăgușanu a dat detalii despre starea iubitului ei

Colecta fier vechi ca să-și întrețină familia

În 2017, Nazif Mujic şi-a vândut Ursul de argint şefului unui bar local pentru suma de 5.000 de dolari, potrivit Agerpres, pentru că nu mai putea să îşi hrănească familia. „Am vândut mai întâi o maşină veche, apoi câteva obiecte personale şi apoi a venit rândul Ursului”, declarase el.

Deşi bolnav de diabet şi dependent de insulină, actorul a continuat să aibă grijă de familia sa, soţia, fiul şi cele două fiice, cu ajutorul colectării de fier vechi, care îi aducea aproximativ 3,5 euro pe zi.

„Festivalul Internațional de Film de la Berlin este profund întristat să audă de moartea lui Nazif Mujic, care s-a stins din viață pe 18 februarie, 2018”, au anunțat într-un comunicat reprezentanții prestigiosului festival. Cauza morții nu a fost făcută publică.