Doliu în lumea filmului! Actrița  Margaret Nolan a murit la vârsta de 76 de ani. Ea a devenit celebră pentru apariția în filmul „Goldfinger” din seria „James Bond” şi din lungmetrajul „A Hard Day’s Night” despre trupa The Beatles.

Anunțul a fost făcut de familia actriței. Ea a murit pe 5 octombrie, iar unul dintre copiii ei a fost cel care a confirmat informația pentru publicația Variety.

Un omagiu emoționant i-a fost adus  duminică seară,  de  Edgar Wright, regizorul care a distribuit-o în 2019 în „Last Night in Soho”. El a transmis un mesaj pe Twitter, în care a subliniat că ea a reprezentat „tot ce era cool în anii 1960”.

„Este trista mea datorie să vă anunț că actrița și artista, magnifica Margaret Nolan a murit. Ea a fost mijlocul diagramei Venn a tot ceea ce era cool în anii ’60; după ce a apărut alături de Beatles, a fost dincolo de iconic în Bond și a făcut parte și din distribuția Carry On. Ea a fost modelul pictat cu aur în secvența și afișul iconic Goldfinger (a jucat și Dink în film), a apărut în clasicul A Hard Day’s Night, Carry On Girls, No Sex Please We’re British și mulți alții”, a scris Edgar Wright pe Twitter.

„Goldfinger,” Sean ConnerSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Margaret Nolan s-a născut pe 29 octombrie 1943, în Somerset (Anglia), şi a crescut în Londra. Şi-a început cariera ca model, iar apoi a început să joace în filme. 

A  jucat  în „Ferry Cross the Mersey”, film al grupului Gerry and the Pacemakers, şi în „Three Rooms in Manhattan” al lui Marcel Carné, dar și în piese de teatru, alături de Tom Kempinski, care i-a fost soţ. În acelaşi an, Nolan a fost aleasă pentru rolul Miss Jones, în seria filmelor „Carry On”. Margaret Nolan a avut doi copii – Oscar Deeks, director de imagine, şi Luke O’Sullivan.

La jumătatea anilor 1980, a luat o pauză de la actorie, revenind abia în 2011, ca Dame Margaret în „The Power of Three”, de Yvonne Deutchman.

S-a mutat în Spania pentru a se dedica permaculturii şi şi-a îndreptat atenţia spre montajul foto, având expoziţii în mai multe galerii londoneze.

Citește și:

Ce i-au interzis medicii Ginei Pistol, însărcinată în cinci luni: ”Eu acum, din păcate, nu mai pot…”

Nea Marin, primele declarații după vindecarea de coronavirus: ”Am pus mâna pe unul din ei… Se adunau grămadă după noi”