Anunțul trist a fost făcut de fiul acestuia. Sean Connery a murit în somn, în Bahamas. În ultima perioadă, starea lui de sănătate se degradase.

„Ne este foarte greu să înțelegem acest trist eveniment, cum s-a întâmplat atât de repede, chiar dacă tatăl meu se simțea rău de ceva timp. (…) O zi tristă pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit pe tatăl meu și o pierdere imensă pentru toți oamenii din întreaga lume care s-au bucurat de minunatul dar pe care l-a avut ca actor”, a declarat Jason Connery, fiul îndrăgitului actor.

Cariera sa de actorie a durat zeci de ani, iar numeroasele sale premii au inclus un Oscar, două premii Bafta şi trei Globuri de Aur.

Sean Connery Walks with a Friend in ManhattanSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Actorul scoţian a fost cunoscut mai ales pentru portretizarea lui James Bond, fiind primul care a adus rolul pe marele ecran. A fost considerat cel mai bun actor care a jucat rolul agentului 007 în franciza de lungă durată. A apărut în şapte dintre thriller-urile de spionaj.

Printre celelalte filme ale lui Sir Sean se numără The Hunt for Red October, Indiana Jones and the Last Crusade şi The Rock.

Oscarul său a venit în 1988, când a fost numit cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul său din The Untouchables.