Pilar de Borbon a fost spitalizată duminică, după ce anul trecut a fost diagnosticată cu cancer de colon. A suportat o operaţie chirugicală şi ulterior a făcut chimioterapie.

În septembrie anul trecut, ea a fost din nou spitalizată în insula Mallorca ca urmare a scăderii imunităţii, iar imaginea sa ieşind din spital într-un scaun cu rotile a dezvăluit starea precară a sănătăţii sale.

Infanta era sora mai mare a regelui emerit Juan Carlos I. În Spania este în vigoare legea salică prin care succesiunea la tron revine doar descendenţilor de sex masculin.

Juan Carlos şi soţia sa, dona Sofia, s-au deplasat miercuri dimineaţă la spital, după ce familia le-a comunicat starea gravă a lui Pilar şi au părăsit clinica după-amiaza, după confirmarea decesului.

Ultima apariţie în public a infantei Pilar de Borbon a fost la mijlocul lunii noiembrie, cu prilejul târgului organizat de ONG Nuevo Futuro, organizaţie pe care a prezidat-o timp de peste 40 de ani.

„Sunt zile în care mă simt bine şi altele în care îmi este foarte rău. Aşa se întâmplă când suferi de această boală”, declarase ea ziariştilor care se interesaseră de starea sa de sănătate.

Vezi și Regina Elisabeta II-a este în doliu. Pentru prima dată va încălca protocolul regal. Decizia luată de Suverană

Citește și: