Tamara Buciuceanu s-a născut pe 10 august 1929, la Tighina, pe vremea când această regiune aparținea României. Ea a frecventat Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iași, în perioada 1948-1951, apoi s-a transferat la București, la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorului Nicolae Băltățeanu, terminând studiile în anul 1952.

Marea actriță se afla internată la spitalul Elias din Capitală, de la începutul lunii, ea fiind intubată și ventilată mecanic.

„E într-o stare gravă. Este intubată și ventilată mecanic, este într-o stare severă. Starea dumnaei s-a agravat”, a declarat azi- dimineață Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt al spitalului Elias pentru Mediafax.

Celebra și îndrăgita actriță,Tamara Buciuceanu a fost internată la spitlaul Elias pe 3 octombrie, pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-a acutizat.

„Aceasta internare a survenit pe fondul decompensării unei boli cardiace mai vechi. Niște probleme cardiace mai vechi acutizate”, a mai spus acesta.

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților.

Citește și: