Cinematografia românească a suferit o pierdere enormă. Mircea Plângău  s-a stins din viaţă marţi seată. Acesta a fost un regizor român de renume și  a obținut 2 premii APTR pentru filme documentare. Printre cele mai mari proiecte ale sale se numără şi „Liceenii în alertă”, realizat în anul 1993.

Acest film este ultimul din seria “Liceenii…”, realizat, în 1993, pornind de la scenariul lui George Şovu, cel care a creat întreg conceptul mini-seriei.

Citește și: E celebru și are o avere de peste 15.000.000 $, dar merge în chiloți pe stradă

Este ultimul film din seria „Liceenii”

Recurgând la mijloacele unei comedii poliţiste, filmul continuă aventurile celor patru prieteni – Dana, Ionică, Geta şi Cosmin – , care nu mai sunt liceenii de altădată, ci nişte oameni maturi, cu responsabilităţi, ambiţii şi probleme.

Dana este ziaristă și își dorește reportaje despre cazuri palpitante. Geta și Ionica se iubesc foarte mult,  dar ghinioanele se țin lanț și Ionica intră în tot felul de încurcături. Este confundat cu un mare traficant de droguri, John Popp, poreclit „Blondul”, este arestat și toți prietenii, inclusiv celebra profesoara Isoscel vor contribui să-i dovedească nevinovăția.

Seria a demarat în 1987 cu “Liceenii”, s-a continuat prin „Extemporal la dirigenție”, în acelaşi an, și “Liceenii Rock’N’Roll”, lansat în 1992.

 

Citește și: