Autorul Tom Bower scoate la iveală faptul că regina nu a plăcut-o niciodată pe actuala soție a prințului Charles, ci ea a fost chiar cea care a insistat ca fiul ei să se căsătorească cu prințesa Diana, pentru că nu voia să o vadă pe Camilla la brațul moștenitorului.

 

Prințul Charles a decis să-și confrunte mama, la insistențele Camillei, după ce ostilitățile dintre cele două femei continuau să crească. Ducesa era tot mai deranjată că regina nu o acceptă și nu mai voia să stea departe de lumina reflectoarelor și voia să se afișeze alături de iubitul ei și chiar să-i cunoască pe copiii lui Charles și să-i însoțească în vacanțe. Camilla susținea că a trecut un an dela moartea prințesei Diana și că nu vede nici un motiv pentru care nu-și pot oficializa relația.

De-a lungul timpului,  regina a refuzat să aibă vreo legătură cu amanta fiului ei. Nu doar că nu voia să o cunoscă sau să fie prezentă la vreun eveniment regal, ea refuza ca fiul ei să aibă vreo relație cu această femeie. Princesa Margaret, care îl simpatiza pe Charles, a încercat să o convingă pe Elisabeta a II-a să o accepte pe Camilla Parker, însă Suverana nu voia nici să o întâlnească și nici măcar să vorbească cu ea.

Suverana susține că amanta Camilla că nu l-a lăsat  pe Charles să-și salveze mariajul cu Diana

Astfel, într-o seară de vară târzie în Balmoral,în 1998,  fiul reginei a decis că a venit timpul să vorbească cu mama lui și să o convingă să o accepte pe femeia pe care o iubește.

”Într-o seară în care regina consumase câteva pahare de martini, Charles a confruntat-o. Spre surprinderea lui, ea a răspuns fără ezitare că nu-i va ierta adulterul și că nu o va ierta niciodată pe Camilla că nu l-a lăsat să-și salveze mariajul cu Diana. Apoi, i-a spus că e furioasă pe faptul că el a mințit în legătură cu relația pe care o avea cu ”acea femeie perversă”, adăugând că ”nu vrea să aibă nimic de-a face cu ea”, se arată scris în respectiva carte, potrivit Daily Mail. „Camilla nu exista pentru regină”, spunea un angajat al acesteia.

Suverana a fost de neînduplecat. Nici ea, nici regina mamă nu acceptau să stea în aceeași cameră cu Camilla, deși pe fostul ei soț, Andrew Parker Bowles, îl acceptau la petreceri sau evenimente.

Cu toate acestea, Charles a continuat relația cu Camilla și în cele din urmă a început să apară cu ea și la evenimente, chiar dacă părinții lui îl rugau insistent să nu se căsătorească cu ea.

 

Citește și: