Macron și  Brigitte, care s-a născut într-o familie bogată de ciocolatieri,  s-au cunoscut în 1992 când  Emmanuel avea 15 ani și urma cursurile unei școli private, unde era profesoară Brigitte. Mai mult decât atât, puțini știu că Macron era în aceeași clasă cu fiica lui Brigitte, care este de-o vârstă cu el.

Macron a fost în aceeași clasă cu fiica soției lui

În ciuda insitențelor părinților lui Emmanuel, Macron și profesoara sa de teatru nu au renunțat unul la celălalt, iar în octombrie 2007, cei doi s-au căsătorit, la aproape doi ani de când profesoara a divorțat de soțul ei, André Louis Auzière( 54 de ani). Macron avea  29 de ani. Astfel, în timp ce unii francezi sunt încântați de povestea lor de iubire, alții dezaprobă diferența lor de vârstă.

Cu toate acestea, peste Ocean, pe partea cealaltă a Atlanticului, un alt cuplu prezidențial are aceeași diferență de vârstă, doar că el are 70 de ani și ea 46, liderul de la Casa Albă, Donald J. Trump și prima doamnă, Melania. La un calcul rapid, Trump este mai în vârstă cu 24 de ani decât Melania, însă acest lucru nu a deranjat pe nimeni și nici presa nu a început să facă „săpături” în trecutul lor.  Însă, pentru faptul că în cazul lui Brigitte și al lui Macron, ea este mai mare și nu el, acesta reprezintă un adevărat motiv pentru a scormoni relația lor, scrie Huffington Post.

Nepoții lui Brigitte îi spun „tati”

Noul președintele al Franței consideră că astfel de acuzații au legătură mai degrabă cu acea partea a societății care este „homofobă” și „misogină”. „Nimeni nu ar fi spus că relația noastră este neobișnuită dacă diferența de vârstă dintre noi era invers. Oameniilor le este dificil să accepte ceva care este sincer și unic”, a declarat recent Emmanuel Macron, care va deveni cel mai tânăr președinte al Franței. „Fără ea, eu nu aș mai fi eu”, a adăugat acesta.

Dar se pare că diferența de vârstă dintre cei doi soți nu a fost un subiect important, deoarece era firesc ca un bărbat cu averea și statusul lui Donald Trump să fie căsaătorit cu o femeie mult mai tânăra decât el.

Fiica lui Brigitte s-a ocupat de campania lui Macron

Macron nu are copii cu Brigitte, însă spune că cei trei copii ai soției sale și cei șapte nepoți sunt familia lui.  De altfel, el a povestit că în 2007, el a primit persmisiunea celor trei copii ai ei să o ceară în căsătorie, iar de atunci cei doi au devenit de nedespărțit, iar familiile lor se înțeleg acum foarte bine. Fiica lui Brigitte, Tiphaine, s-a ocupat campania prezidențială a lui Emmanuel, iar cei șapte nepoți sunt atât de atașați de noul lider francez, încât îi spun „tati”.

Soția lui îi face discursurile

Soția lui este și cea care îl ajută să-și pregătească discursurile. Mai mult, ea a renunțat în 2015 la jobul ei de profesoară dintr-un liceu de renunme parizian ca să-și ajute soțul în campanie.

Brigitte este o mare iubitoare de modă, iar stilul ei a fost descris adesea în revistele franceze ca fiind unul „modern” . La cele mai recente show-uri Dior și Louis Vuitton ea a stat în rândul din față.

S-au cunoscut când el avea doar 15 ani

Potrivit unei noi cărți, intutulată „Emannuel Macron: A Perfect Young Man”, scrisă de jurnalista Anne Fulda, Macron avea doar 16 ani când a promis că se însoară cu Trogneux, o femeie măritată cu trei copii la acel moment. Părinții lui au încercat din răsputeri să-l facă să renunțe la această relație, însă acesta și-a dus promisiunea la capăt.

 

Cei doi s-au cunoscut la o școală iezuită privată din Amiens, nordul Franței, când Macron avea doar 15 ani. Și în ciuda faptului că părinții lui i-au cerut să renunțe la relația cu aceasta, iar profesoarei i-au cerut să stea departe de el măcar până împlinește vârsta de 18 ani, tânărul Emmanuel nici nu a vrut să audă. El i-a propus profesoarei să facă o piesă de teatru împreună, iar femeia a acceptat spunând că nu credea că lucrurile între ei vor merge atât de departe. „Nu am crezut că vom merge atât de departe Am crezut că se va plictisi la un moment dat. Ne-am apucat de scris și încet încet eram total copleșită de cât de inteligent putea să fie acest băiat. Era total diferit față de ceilalți colegi din clasa lui”, a mai declarat Brigitte.

Nu vor să dezvăluie de când sunt împreună

Când a împlinit 16 ani, părinții lui l-au trimis la Paris să-și continue studiile, acesta fiind momentul în care i-a promis lui Trogneux, care avea în jur de 40 de ani că se va întoarce și se va căsători cu ea. „Orice ai face mă voi căsători cu tine”, i-a spus atunci acesta profesoarei lui. Trogneux, cunoscută mai mult sub numele de Brigitte Auziere (cel al soțului ei), i-a răspuns în lacrimi că nu poate să-i promită nimic.

„Ne sunam tot timpul și petreceam ore întregi la telefon, iar încet, încet, el m-a făcut să renunț la hotărârea mea de a sta departe de el, într-un mod incredibil, cu multă răbdare”, a povestit Trogneux într-un documetnar. Relația celor doi a continuat și după ce a plecat la Paris, unde a absolvit facultatea și a devenit adult și s-a angajat în domeniul bancar.
Trogneux a divorțat și a plecat după el la Paris, iar cei doi s-au căsătorit în 2007. Ea nu a luat numele lui, după divorțul de primul soț, însă cu toate acestea, cei doi par că se iubesc ca în prima zi, fiind tot timpul extrem de drăgăstoși.

Cu toate acestea, Trogneux și Macron au refuzat să dezvăluie momentul exact în care cei doi au început să formeze un cuplu. „Nimeni nu va știi exact care a fost momentul în care povestea noatră s-a transformat într-una de dragoste. Acesta este secretul nostru”, a spus aceasta.
Citește și: