Devastată de durere, prințesa a decis să facă povestea publică din punctul ei de vedere, într-o carte,  înregistrându-și toate gândurile pentru autorul Andrew Morton, care l-a rugat să păstreze strict secret implicarea ei în această care, „Diana: Her True Story” (n.r.-Diana: Povestea ei adevărată), care a făcut senzație.

 

Lady DI a murit pe 31 august, în 1997, într-un tragic accident de mașinăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Însă, acum la împlinirea a 20 de ani e la moartea ei, cartea a fost republicată cu transcripturile înregistrărilor ei. Primul extract începe cu întâlnirea ei cu Charles, în care ei, Althorp House din Northamptonshire, în noiembrie 1977, pe vremea când ea avea doar 16 ani și el 29 și acesta se întâlnea cu sora ei mai mare, Sarah (22 de ani). Despre cum Charles  i se părea trist și fermecător și a fost uimită că acesta îi acorda ei atenție, deși era doar o puștoaică de 16 ani, dar și despre faptul că acesta  s-a despărțit după nouă luni de Sarah și a invitat-o pe ea la dans la aniversarea lui de 30 de ani.

Prințesa Diana a vrut să anuleze nunta

De asemenea, ea vorbește și despre relația lui cu Camilla, dezvăluind că știa de relația lor înainte ca ei să se căsătoreacă sau ca Charles să o ceară de nevastă.  Diana a povestit că l-a auzit pe prinț vorbind la telefon cu Camilla când se afla în baie și îi spunea acesteia că „indiferent ce se va întâmplă, te voi iubi mereu”. În plus, cu doar două săptămâni înainte nunții, ea a găsit în biroul lui Charles o brățară de aur făcută pentru Camilla, pe care erau inscripționate literele „G și F”, de la poreclele pe care și le puseseră Charles și Camilla, „Gladys și Fred”. „Mi-a zis că nu ar trebui să desfac cutia să mă ui la ea și i-am răspuns că mă voi uita. Am deschis-o și acolo era brățara și i-am spus că știu la cine va ajunge. Eram devastată. Asta se întâmpla cu doar două săptămâni înaintre de nuntă”, spunea Diana.

Prințesa a povestit că a luat prânzul cu surorile ei și le-a spus că nu se poate mărita cu Charles: „Nu pot să facă asta. Este ceva absolut de necrezut”. Însă surorile, uimite, i-au răspuns: „Ei bine, ghinion, Duch (porecla ei din copilărie), fața ta e peste tot acum, deci ești prea târziu să te răzgândești acum”.

 

S-a îmbolnăvit de bulimie, imediat după logodnă

Totodată, în înregistrările audio, Lady Di a vorbit deschis despre lupta ei lungă cu tulburările de alimentaţie. Aceasta a dezvăluit că problema ei cu bulimia a început atunci când Prinţul i-a spus că este „puţin dolofană”. Prinţesa a mărturisit că problema alimentaţiei a început la o săptămână după ce s-a logodit, când Charles şi-a pus mâna în jurul taliei ei şi a comentat greutatea acesteia. Ea a declarat că remarca Prinţului, împreună cu frica legăturii lui Charles cu Camilla Parker Bowles, a declanşat bulimia, oferindu-i o cale să elibereze „tensiunea” acumulată. De altfel, ea a dezvăluit că a încercat de câteva ori să se sinucidă.

Ea a susţinut că a încercat să discute despre aventura lui Charles cu el şi chiar cu regina, dar a fost întâmpinată de un „zid” al tăcerii. Totodată, Diana a descris Palatul Buckingham şi personalul regal ca fiind rece, mărturisind că nu avea încredere în nimeni din jurul ei, adăugând că de multe ori s-a simţit foarte  singură.

Se fac 20 de ani de la moartea prințesei

În luna august se fac 20 de ani de la moartea prințesei Diana. Cea mai iubită prințesă britanică  a murit într-un accident de masina produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris, pe 31 august 1997. Ea se afla în mașină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, și cu soferul mașinii, care au decedat, de asemenea. Echipajele de salvare au ajuns în doar cateva minute, dar au avut nevoie de aproape o oră și jumatate ca să taie carcasa mașinii ca să o scoată dintre fiarele contorsionate și să o transporte la spital.

Anchetele au stabilit că moartea Printesei Diana si cea a lui Dodi al-Fayed au survenit în urma accidentului, a cărui cauza principala a fost viteza excesivă, ei încercând să scape de mașinile paparazzilor. Însă, de atunci au apărut fel de fel de teorii ale conspirației care susțin că în spatele accidentului s-ar fi aflat chiar fostul ei soț, prințul Charles, sau regina Elisabeta a II-a.

Citește și: