Aceasta povestește drama prin care au trecut în încercarea lor de a deveni părinți. Ea dezvăluie că relația ei cu celebrul cântăreț a început să se „clatine”, în 1996, după ce primul lor copil a murit la câteva zile de la naștere. Însă, acesta a fost doar începutul unei perioade dureroase din viața ei. Un an mai târziu, în august 1997, ea a rămas din nou însărcinată, însă nu i-a spus decât soțului ei și au ținut secret.

Pe 19 noiembrie și-a făcut programare la medic, trebuia să asculte inima copilului, care părea perfect sănătos. Însă, dimineața s-a trezit într-o baltă de sânge. A mers urgent la spital, iar medicii i-au spus că inima copilului s-a oprit. S-a dus acasă și i-a dat vestea lui Prince.

Cu toate acestea, Mayte notează că se simțea ușurată că spre deosebire de primul fiu, Amiir, cel de-al doilea nu a venit pe lume să simtă durerea înainte să moară, dar soțul ei a ignorat-o după ce a aflat că  a pierdut sarcina, iar ea s-a dus să stea la mama ei câteva zile. Când s-a întors acasă, Garcia i-a spus lui Prince că trebuie să meargă la medic pentru că sângerarea nu se oprește și are nevoie de o intervenție chirurgicală.

Fiul lor a murit din cauza sindromului Pfeiffer

Artistul a refuzat să o ducă la spital și i-a interzis  să facă un chiuretaj, deși soția lui risca să-și piardă viața. Și asta, pentru că Prince se convertise la martorii lui Iehova, imediat după moartea primului copil, și religia interzicea astfel de intervenții, spunând că totul se va rezolva de la sine. Mayte nu l-a ascultat și s-a dus la spital, chiar dacă acesta nu a vrut să o însoțească în aceste momente dificile.  „Nu îmi voi risca fertilitatea pentru ceva în care nu cred. Voi face ce mi-au spus medicii. Mă voi duce la spital”, i-a spus femeia, rugându-l fără succes pe soțul ei să o însoțească.  Garcia mai povestește că în momentul în care primul lor copil a venit pe lume, pe fața lui se putea vedea fericirea, însă a fost devastat de moartea acestuia. El a murit după doar șase zile din cauză că suferea că sindromul Pfeiffer, tip II.

Prince a murit de supradoză de opiacee

Cântăreţul american Prince a murit, în aprilie, anul trecut, la vârsta de 57 de ani. El s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop, fiind unul dintre cei mai influenți artiști din istorie. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul „1999”, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Prince și-a petrecut ultimele sale ore de viață, singur, în casa lui de 10.000.000 de dolari, înainte să se stingă, la 13 ore după ce a fost văzut ultima dată în viață la o farmacie.  Acesta a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa din sa din Chanhassen. Potrivit autopsiei, Prince a murit  din cauza unei  supradoză cu opiacee. Mai exact, Prince a luat Fentanyl, medicament folosit pentru calmarea durerilor cronice de șold și gleznă de care suferea de câțiva ani. Se pare că artistul refuza să fie supus unei intervenții chirurgicale la șold, de asemenea,  pentru că religia lui nu îi permitea transfuzii de sânge, de care ar fi avut nevoie în timpul operație