În biografia lansată pentru a marca aniversarea prințului Charles, moștenitorul coroanei britanice recunoaște că a decis în cele din urmă să se căsătorească cu Lady Diana Spencer la insistențele tatălui său, prințul Philip, care practic l-a forțat să facă acest pas,  dar și din cauză că presa punea presiune asupra lor.

„Doream cu disperare să renunţ la nunta din iulie 1981, după ce, în timpul logodnei, am descoperit cât de îngrozitoare erau perspectivele, neavând nicio şansă să apuc să o cunosc pe Diana”, le-a spus prinţul de Wales prietenilor, potrivit biografiei.

Citește și:Brigitte Macron a arătat ca un star de la Hollywood în Normandia. Iată cum a fost surprinsă la brațul președintelui francez

Prințul Charles susține că și prințesa Diana erau incompatibili

Fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a a mărturisit că și-a dat seama că el și Lady Di sunt incompatibili după doar câteva întâlniri, dar nu avea nici un pic de putere și nu putea să facă nimic, deși știa că nunta este o greșeală.  În plus, Charles a dezvăluit că fosta soţie că nu era interesată de ”îndatoririle” coroanei şi de preocupările sale de viitor prinţ regent.

„Ruperea logodnei ar fi fost un cataclism, deși știam că mariajul nostru era o greșeală teribilă”, a spus el.

„Charles le-a povestit prietenilor că în săptămâna dinaintea nunții încerca să vorbească cu ea (Lady Di-n.r.) despre angajamentele sale de muncă și despre ce fel de zi a avut, dar Diana nici nu îl asculta.  Părea incapabilă să înțeleagă ce-i spunea el. Apoi, fără niciun motiv aparent, se ridică brusc și izbucnea în lacrimi”, se mai arată în biografie.

Mai mult, Charles susține că regretă profund ziua în care a acceptat să se căsătorească cu Diana.

Nunta lor regală din 1981 a fost urmărită de peste 750 de milioane de oameni din întreaga lume. Ei au avut împreună doi copii, prințul William și prințul Harry, însă în 1996 au decis să divorțeze și să meargă pe drumuri separate. Charles s-a recăsătorit cu Camilla Parker Bowles, pe care Diana a acuzat-o că le-a stricat căsnicia.

Lady Di s-a stins din viață un an mai târziu, pe 31 august 1997, într-un teribil accident de mașină la Paris, unde se afla alături de iubitul ei, Dodi.

Citește și: