Într-un interviu mai vechi, Diana a povestit că prințul Charles a reușit să-i frângă inima chiar înainte să plece într-un turneu de cinci săptămâni, în martie 1981, pe vremea când erau doar logodnici.

Înaintea plecării lui, Diana a fost fotografiată lângă avion plângând, toți fiind de părere că prințesa era tristă din cauza faptului că urma să petreacă cinci săptămâni departe de iubitul ei. „Nu am văzut niciodată un rămas-bun așa emoționant”, au declarat atunci oamenii.

Însă, potrivit unor înregistrări difuzate de National Geographic, Diana a dezvăluit că nu plângea de dorul logodnicului, ci pentru că înainte cu câteva ore se întâmplace ceva oribil. Aflase că prințul de Wales, ce urma să-i devină soț, avea o aventură cu Camilla Parker-Bowles.

A găsit brătara pe care Charles i-o cumpărase Camillei

„Poate vă aduceți aminte de mine în timp ce plângeam, îmbrăcată într-o haină roșie, lângă avionul lui. Nu avea nicio legătură cu faptul că el pleca. Cel mai îngrozitor lucru s-a petrecut înainte de plecarea lui. Eram în biroul lui și vorbeam despre turneu și a sunat telefonul. Era Camilla, îl suna chiar înainte să plece în turneul de cinci săptămâni. M-am întrebat: ar trebui să fiu drăguță sau doar să mă așez pe scaun. Așa că m-am gândit să mă port frumos și am ieșit din camera. Dar mi-a rupt inima”, a povestit regretata prințesă.

Diana a povestit că relația lui Charles cu Camilla i-a distrus mariajul. „Eram încă prea imatură pentru a înțelege toate mesajele pe care le primeam. Și apoi, un angajat de-al lui mi-a zis că soțul meu are o brățară făcută special pentru Camilla. Am intrat la el în birou și l-am întrebat direct ce are în cutie, iar el mi-a zis: Nu ar trebui să te uiți la ea. Dar am deschis-o și am văzut brățara”, își mai amintea Diana.

Bijuteria era din aur și pe ea erau inscripționate literele „G și F”, de la poreclele pe care și le puseseră Charles și Camilla, „Gladys și Fred”.

Deși a simțit foarte multă durere, furie și tristețe în acel moment, Diana a adăugat: „Am fost devastată”. „M-am gândit că el a făcut o decizie și dacă nu va merge, nu va merge. Și-a găsit o virgină și un miel de sacrificiu. Și într-un fel era obsedat de mine, dar era cald și rece, rece și cald, nu știam niciodată înc e dispoziție va fi”,  a mai declarat Diana.

Citește și:  Detaliul pe care nu l-a observat nimeni la Kate Middleton! La ce operație serioasă a fost supusă ducesa de Cambridge

Diana și Charles s-au căsătorit la catedrala St Paul pe 29 iulie 1981

Diana și Charles s-au căsătorit la catedrala St Paul pe 29 iulie 1981, într-o nuntă de poveste. Însă, cu o zi înainte de marele eveniment, Lady Di a mărturisit că a vrut să anuleze nunta.

Prințesa a povestit că a luat prânzul cu surorile ei și le-a spus chiar cu o zi înainte de nuntă că nu se poate mărita cu Charles: „Nu pot să facă asta. Este ceva absolut de necrezut”. Însă surorile, uimite, i-au răspuns: „Ei bine, ghinion, Duch (porecla ei din copilărie), fața ta e peste tot acum, deci e prea târziu să te răzgândești acum”.

Diana și Charles au divorțat apoi în 1996, după ce au prmit o scrisoare de la regină, în care ea îi sfătuia să pună punct relației lor. Doar un an mai târziu, Lady Di a murit într-un îngrozitor accident de mașină, pe 31 august, la Paris, unde se afla împreună cu iubitul ei, Dodi Fayed.

Citește și: