Mezinul familiei regale a dat dovadă de mult curaj în misiunea lui în Afganistan, în 2007. Deși este prinț și trăiește într-un palat, acesta a stat acolo în condiții foarte grele. El trebuia să doarmă în tranşee, la temperaturi de -26 de grade Celsius pe timp de noapte. Dormea doar  într-un sac de dormit, alături de mai mulți soldați, dar nu s-a plâns niciodată de disconfort.

Citește și: Anunțul făcut de Liviu Vârciu după botezul fiicei lui și a Andei Călin

Se bucura că nu-l recunoaște nimeni

Harry era controlor aerian, unde trebuia să urmărească mișcările trupelor talibane, în zona Garmsir, aproape de granița cu Pakistan, acțiunea pe care comandantul roșcovanului, Maiorul Mark Millford, a descris-o extrem de periculoasă.

Însă, roșcovanul a fost chiar la un pas de moarte când a trecut cu maşina peste o mină de teren.”Unul dintre vehiculele din coloană a observat că ceva ticăia sub un tanc şi toată lumea s-a oprit. Te gândeşti automat că o să sară în aer. Maşina lui Harry a ratat mina cu câţiva centimetri. Dacă trecea peste, era mort”, a povestit căpitanul Dickon Leigh-Wood, care se afla alături de prinț, în acele momente. „S-a adaptat la orice. Nu l-am auzit să se plângă vreodată de ceva”, a mai spus acesta.

În ciuda numeroaselor pericole, Harry se bucura că acolo, într-o lume fără televizoare,  nu-l recunoștea nimeni. Îi plăcea adesea să meargă în sat ca să bea ceai cu bătrânii și să stea la povești cu ei.

 

Citește și: