Potrivit tabloidului The Sun,  Husnain Rashid, un susţinător al grupării radicale Statul Islamic i-a încurajat militanţii fundamentalisti să comită atacuri la şcoala frecventată de prinţul George, fiul cel mare al prinţului William și al lui Kate Middleton. Dezvăluirea a fost făcută miercuri de  procuratura britanică, în cadrul unui proces care are loc la tribunalul regal Woolwich din Londra.

Procuratura a aflat de planurile teroriștilor și susține că Husnain Rashid, în vârstă de 32 de ani, promova terorismul prin intermediul canalului „prolific” pe care îl întreţinea pe internet, denumit Lone Mujahid.

Acesta a propus între altele injectarea de otravă în îngheţată şi atacarea prinţului George, în timp ce se află la şcoala St Thomas’s Battersea din South West London, mai scrie The Sun.

Acuzatul „nu făcea distincţii între adulţi şi copii, între membri ai forţelor combatante şi civili”, a spus procuroarea Annabel Darlow în tribunalul regal Woolwich Crown. „El sugera să injecteze otravă în înghețata din magazine și atacarea prințului George la prima lui școală”, a mai precizat aceasta.

A  respins acuzaţiile de pregătire de acte teroriste

Mai mult, Husnain Rashid a postat online o poză cu micul prinț, în vârstă de patru ani, alături de adresa școlii la care învață, împreună cu mesajul: „Nici măcar familia regală nu va fi iertată”.

Rashid mai propunea printre altele, atacuri la parada de Halloween din New York şi în gări din Australia. El  făcea schimb de mesaje cu un terorist britanic din Siria, prezentat ca Omar Ali Hussain, pe care îl sfătuia cum să comită atacuri reuşite, între care doborârea de avioane cu ajutorul laserelor, potrivit  procuroarei.

Bărbatul este acuzat, de asemenea, că a postat pe net o fotografie a ambasadorului Myanmarului în Marea Britanie alături de mesajul „Ştiţi ce aveţi de făcut” şi că i-a îndemnat pe potenţialii săi urmăritori la „luptă şi vărsare de sânge în ţările voastre” şi la „pregătirea de unelte şi arme”.

El a trimis 290.000 de mesaje criptate pe chat-urile grupurilor înainte să fie arestat, în noiembrie anul trecut, în casa sa.  Rashid ar fi aruncat un telefon mobil pe o alee de lângă casa lui, înainte de arestare, pe care poliția l-a descris ulterior ca fiind un „cufăr prețios cu dovezi”.

Rashid a respins acuzaţiile de pregătire de acte teroriste şi de încurajare a terorismului, care se referă la fapte petrecute între octombrie 2016 şi aprilie anul acesta. Procesul său ar urma să dureze şase săptămâni.