Prințesa Anne, unica fiică a reginei Elisabeta a II-a, este moștenitoare la tronul britanic, însă în 2002 a făcut de rușine casa regală și pentru prima dată în 100 de ani  a fost singurul membru al familiei regale care a fost nevoită să meargă în fața instanței.

Incidentul  extrem de stânjenitor pentru casa regală a avut loc în aprilie 2002. Prințesa Anne a fost chemată în fața judecătorilor după ce câinele ei, un English bull terrier, a atacat doi copii. Drept urmare, ea s-a prezentat în instanța din Berkshire, însoțită de copiii ei, Peter Phillips and Zara Tindall, și a pledat vinovată pentru acuzația de încălcare a Legii câinilor periculoși (the Dangerous Dogs Act”). Această lege a fost introdusă în Marea Britanie, în 1991, și este un act al Parlamentului, care reglementează sau interzice deținerea a patru  rase de câini (Fila Brasileiro, Dogo Argentino, Tosa japoneză și Pit Bull Terrier) și stabilește regulile și orientările pentru modul în care câinii care sunt considerați periculoși sau potențial periculoși.

Printesa Anne este singura membră a familiei regale care a participat la Jocurile Olimpice ca sportivSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Citește și:Meghan Markle, forțată să plece dintr-un un restaurant din New York, la doar 15 minute după sosire

Prințesa Anne a pledat vinovată

Prințesa Anne a fost amendată cu 500 de lire sterline și obligată să plătească victimei încă 500 de lire sterline și cheltuielile de judecată în valoare de 148 de lire. De asemenea, judecatorul i-a cerut să-și țină câinele, în vârstă de trei ani,  doar în lesă când se află în public și să-l ducă la dresaj.

Paturpedul, pe nume Dotty, a mușcat doi băieți, iar părinții acestuia au chemat-o în instanță pe prințesa Anne, cerând eutanasierea cățelului. Însă, judcătoarul a decis că Anne și soțul ei Timothy Laurence sunt deținători de câini experimentați, precizând că dacă va avea mai avea totuși loc un asemenea incident va decide imediat ca patrupedul să fie ucis. „Acești copii au suferit foarte mult de pe urma acestui incident. A fost un episod nefericit”, a spus judecătorul.

În aprilie 2002, Anne și soțul ei, Timothy, își urcau câinii în mașină după ce i-au plimbat prin parcul de la Windsor, dar Dotty le-a scăpat și a atacat doi băieți care se plimbau cu bicicleta.  Un băiețel de 12 ani a fost mușcat de picior și de claviculă, în timp ce altul de șapte ani avea urme de zgârieturi pe antebraț, spate și picior. Cei doi băieți au fost duși imediat la spital în stare de șoc, dar rănile au fost superficiale și nu au avut nevoie de cusături.

Nu a fost însă  prima dată când prințesa Anne a avut probleme cu legea. În 1977, 1990 și 2001, a fost amendată pentru că a condus cu viteză și chiar a avut permisul suspendat timp de o lună de zile.

Citește și: