Meghan Markle și Prințul Harry au părăsit familia regală de la începutul anului trecut și s-au mutat în SUA, fiind deranjați de atenția presei. Cu toate acestea, un detaliu din certiticatul de naștere al lui Lilibet Diana, fiica lui și a lui Meghan, i-a înfuriat pe britanici.

La un an după ce au anunțat că vor să renunțe la statutul lor de seniori regali, ducii de Sussex au anunțat că nu vor să se mai întoarcă în Marea Britanie și nici în familia regală. Astfel, lor li s-au retras toate îndatoririle regale, și-au pierdut titlurile, iar Harry a renunțat chiar și la cele militare. Mai mult, ei au fost nevoiți să înapoieze casei regale banii pe care i-au cheltuit pentru renovarea reședinței lor de la palatul Windsor.

În ciuda faptului că li s-au retras titlurile regale, un detaliu din certificatul de naștere al micuței Lilibet i-a înfuriat la culme pe britanici. Tabloidul britanic The Sun a obținut o copie după el și toți au fost uimiți când au văzut că Harry e trecut în document ca Alteța Sa Regală. Mai exact, la nume Harry a trecut duce de Sussex, iar la prenume „Alteța sa regală”, deși nu mai avea voie să folosească această titulatură.

La scurt timp după retragerea lor din familia regală, reprezentanții reginei au dat un comunicat în care au anunțat că Harry (36 de ani) și Meghan Markle (38 de ani) au fost de acord să nu mai folosească titulatură de Alteța Sa Regală.

Cu toate acestea, Markle a evitat orice formalitate și și-a pus numele său legal complet, Rachel Meghan Markle, în timp ce în certificatul de naștere al lui Archie, soția prințului Harry apare ca Rachel Meghan Alteța Sa Regală Ducesa de Sussex”, iar la ocupație și-a pus prințesă a Marii britanii.

Prenumele adevărat al fostei staruri „Suits”, Rachel, a făcut știri când a folosit-o în certificatul de naștere al fiului Archie, care acum are doi ani, înscriindu-se „Rachel Meghan Alteța Sa Regală Ducesa de Sussex”.

Certificatul fetiței este completat în Santa Barbara și confirmă că Lilibet Diana Mountbatten-Windsor a venit pe lume pe 4 iunie la 11.40 dimineața, la spitalul Santa Barbara Cottage, aflat în apropierea de vila ducilor de Sussex.

Harry și Meghan și-au numit fiica Lilibet în onoarea reginei Elisabeta a II-a, care era alintată de tatăl ei și de prințul Philip, Lilibeth, iar Diana în memoria regretatei Lady Di, mama prințului Harry.

Citește și:

Ramona de la Clejani, terorizată de Fulgy. ‘Cu mâna mea îl bag la Obregia’

Ce mare s-a făcut băiețelul Monicăi Anghel! Aviv are deja 10 ani și știe ce vrea să facă în viață