Actriţa Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani. Ea a decedat la locuinţa sa din Capitală, fiind găsită joi căzută în casă de fiica ei. Marea doamnă a teatrului românesc s-a stins din viață în urma unui accident vascular cerebral (AVC), cauzat de un anevrism cerebral care s-a rupt.

 Ce este anevrismul cerebral

Anevrismul cerebral reprezintă o dilatație anormală a arterelor cerebrale de la nivelul creierului ca urmare a unor zone slabe ale peretului arterial. Un anevrism cerebral se poate rupe conducând la sângerări la nivelul creierului (infarct hemoragic).

Un infarct hemoragic este foarte periculos, putând pune viața persoanei afectate în pericol. Acesta necesită intervenție medicală imediată. Cele mai multe anevrisme cerebrale nu se rup și, prin urmare, nu creează probleme de sănătate. Aceste anevrisme sunt adesea depistate în timpul examenelor medicale realizate pentru alte afecțiuni. În unele cazuri, poate fi nevoie de tratament pentru un anevrism care nu este hemoragic pentru a preveni ruperea acestuia în viitor.

Citește cum recunoști din timp  simptomele unui anevrism cerebral AICI.

Va fi îngropată lângă iubirea vieții ei, Mihai Puiu Maximilian

„Cred că era acolo de ieri. Fiica ei a găsit-o, Doina”, a declarat ieri  și Alexandru Arşinel care a venit la domiciliul actriţei imediat după aflarea veştii. Potrivit actorului, Stela Popescu ar fi suferit o hemoragie internă. Poliţia a deschis un dosar de moarte suspectă, specific în astfel de situaţii.

Corpul neînsufleţit al Stelei Popescu este  încă la Institutul de Medicină Legală, urmând să fie depus astăzi, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase.

Potrivit unui anunţ al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, trupul neînsufleţit al actriţei va fi depus pentru un ultim omagiu vineri, în foyerul Sălii Savoy a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”.

Sâmbătă, actriţa va fi depusă la Capela Mănăstirii Cernica, iar duminică, 26 noiembrie, la Cimitirul Cernica va avea loc înmormântarea, alături de soţul său, textierul Mihai Puiu Maximilian.

Actriţa Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani, la domiciliul ei din Capitală. Ea a fost găsită fără semne vitale.

 

Citește și: