Dacă în cazul rochiei de mătase, care i-a dezvelit lui Meghan umerii și i-a scos talia în evidență, s-a cam spus tot ce era de spus, creatoarea fiind Clare Waight Kelle, de la casa Givenchy, despre voalul de cinci metri a ieșit la iveală faptul că cei care au lucrat la el s-au spălat pe mâini la fiecare 30 de minute.

Meghan Markle a avut o cădere nervoasă înainte să îmbrace rochia de mireasă. Doar Kate Middleton a reușit să o calmezeSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Voal

Apoi, puțini știu că pe voal au fost brodate simboluri pentru toate cele 53 de țări din Commonwealth. Însăși mireasa a fost cea care a avut această idee. Meghan Markle a studiat flora fiecărei țări în parte, pentru a alege o floare simbol pentru fiecare stat, care să se regăsească pe voal. În plus, mireasa și-a dorit ca pe voal să se regăsească și două dintre florile sale preferate, inclusiv macul de California, statul în care s-a născut.

Tiara

În ceea ce privește tiara cu diamante, aceasta i-a fost împrumutată miresei de însăși regina Elisabeta a II-a. În centrul acesteia stă o broșă detașabilă cu 10 diamante, care i-a fost dată reginei Maria ca dar de nuntă în 1893. În 1932 broșa a fost inclusă într-o tiara, realizată special în acest scop. Aceasta mai cuprinde și alte diamante și piese din platină.

Bijuterii

Deși a avut o apariție simplă, mireasa a mai purtat cercei și o brățară Cartier.

Spre deosebire de Kate Middleton, care a devenit soție de prinț în 2011, Meghan, în vârstă de 36 de ani, a preferat să vină la nuntă cu părul prins, ceea ce nu a făcut decât să-i pună în evidență gâtul și umerii.

Buchet

Cât despre buchet, puțină lume știe că Harry personal a cules câteva flori, din curtea palatului Kensington, care au fost așezate lângă aranjamentul creat de Philippa Craddock. Printre florile aflate în buchet s-au numărat flori-de-nu-mă-uita, un simbol adus prințesei Diana, ale cărei preferate erau, mirt, bujori albi, trandafiri, crini, iasomie și nu numai.

Buchetul nu a fost însă aruncat înspre tinerele necăsătorite, ci depus la mormântul Soldatului Necunoscut, așa cum se procedează la nunțile regale din regat. Această tradiție a fost instaurată de Regina-Mamă Elisabeta, în 1923.

Foto: Hepta

Citește și: