Împlinește 77 de ani pe 12 martie 2023, dar destinul nu a fost blând cu îndrăgita cântăreață, actriță și dansatoare. Însă nu se dă bătută. Într-o ținută strălucitoare, cu părul aranjat în stilul pixie care a consacrat-o, Liza Minnelli a ieșit la cină cu actorul George Hamilton (82 de ani), prietenul său cel bun.

La ieșirea din restaurant, Liza a fost ajutată să se ridice din scaunul cu rotile pentru a intra în mașina ce o aștepta în fața restaurantului. FOTOGRAFII: PROFIMEDIA

*EXCLUSIVE* Liza Minnelli dines with actor George Hamilton despite being in a wheelchair!SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Ultimii ani de viață, marcați de probleme de sănătate

Artista se confruntă de ceva vreme cu probleme de sănătate care i-au marcat vizibil forma fizică. nAstfel, în 2000, Liza era cât pe ce să moară din cauza unei banale muşcături de ţânţar, care i-a cauzat o encefalită aproape fatală.

În plus, în 2014, a suferit două intervenţii chirurgicale la şold, iar în 2015, la 69 de ani, a fost internată într-o clincă de dezintoxicare.

O carieră de excepție

Liza Minnelli se numără printre acele personalităţi din lumea filmului care şi-au lăsat o amprentă puternică asupra evoluţiei modei, alături de Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Grace Kelly, Marilyn Monroe.

Născută în 1946, fiica actriţei şi cântăreţei Judy Garland şi a regizorului Vincente Minnelli îşi conturase deja o carieră ca actriţă de teatru muzical şi solistă în cluburi de noapte înainte să fie remarcată pentru prima oară pentru rolurile din filme, în „The Sterile Cuckoo” (1969), după care în „Tell Me That You Love Me, Junie Moon” (1970).

Vedeta a devenit celebră odată cu rolul din musicalul „Cabaret“ din 1972. Rolul Sally Bowles pe care l-a interpretat fabulos în celebra peliculă a transformat-o pe Liza Minnelli într-o vedetă de talie mondială. Filmul, regizat de Bob Fosse, a câştigat opt premii Oscar, inclusiv la categoriile „cel mai bun regizor“ şi „cea mai bună actriţă în rol principal“.

Însă nici în viața privată nu i-au lipsit provocările. Liza Minelli are la activ patru mariaje eșuate, iar de-a lungul timpului s-a luptat cu dependența de droguri și alcool.

Citește și: Alain Delon i-a cerut fiului său Anthony să accepte să fie eutanasiat. „Mi-a cerut-o, am acceptat”, a mărturisit Anthony Delon

xLa doar 60 de ani, Michael J Fox este de nercunoscut. Actorul suferă de Parkinson de peste 30 de ani