Stabilită la Londra, creatoarea greacă, născută în 1972, le avea drept cliente, printre altele, pe Kate Hudson, Cristina Ricci, Tilda Swinton, Jennifer Connelly, Helen Mirren, Keira Knightley şi Diane Kruger.

„Este extrem de tristă vestea morţii unei persoane tinere, un spirit creativ, o femeie dinamică care a reuşit pe cont propriu şi a strălucit timp de 20 de ani în lumea dură şi concurenţială a modei internaţionale”, a declarat ministrul elen al Culturii, Lina Mendoni.

Selectată pentru a crea costumele purtate în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004, Sophia Kokosalaki a îmbrăcat staruri de la Hollywood cu ţinute şi bijuterii deseori inspirate de Grecia antică.

„O pierdere enormă pentru lumea modei… Talentul tău era ieşit din comun”, a scris creatorul de modă grec Vassilis Zoulias pe Instagram.

De origine cretană, dar născută la Atena, Sophia Kokosalaki a studiat literatură greacă şi engleză la Universitatea din Atena, stabilindu-se apoi la Londra, unde a urmat cursurile prestigioasei şcoli de modă Central Saint Martins.

Designerul s-a confruntat recent cu probleme de sănătate, potrivit presei. Totuși, cauza morții sale nu este cunoscută.

Vezi și Vedetele sunt îndurerate. Designerul lor preferat a fost ucis de cancer

Citește și: