Deranjați de cele apărute în presă, prinții William și Harry au ieșit cu o declarație comună, luni. Concret, aceștia neagă un articol apărut într-o publicație britanică, care scria că problemele din familia regală britanică și decizia lui Harry și Meghan au fost generate de ”atitudinea hărțuitoare” a ducelui de Cambridge față de americanca Meghan Markle, cumnata sa.

În comunicatul comun al celor doi frați cu sânge albastru, transmis CNN, se arată: ”În pofida unor negări clare, un articol fals a apărut într-o publicație britanică azi, speculând pe marginea relației dintre ducii de Sussex și Cambridge”.

”Pentru frații cărora le pasă atât de profund de problemele legate de sănătatea mintală, folosirea unui limbaj instigator este jignitor și potențial dăunător”, se mai arată în comunicat.

Luni, publicația britanică The Times of London a scris că Meghan și Harry s-au simțit dați la o parte de atitudinea hărțuitoare a prințului William.

Meghan Markle a fost cea care s-a plâns

Daily Mail scrie că Meghan i-ar fi spus soțului ei că vrea să se retragă din familia regală la numai 20 de luni de la nuntă, dând vina inclusiv pe prințul William pentru decizia sa. I-ar fi spus atunci soțului ei: ”Nu e pentru mine”.

Harry și William neagă însă că așa stau lucrurile și că relația dintre ei s-ar fi răcit. Totul se întâmplă chiar înainte de discuția care urmează să aibă loc împreună cu regina și cu prințul Charles. Meghan Markle va fi și ea prezentă, dar prin telefon, ea aflându-se împreună cu Archie în Canada.

Reacția soțului reginei

Luni, prințul consort Philip, care nu va participa la întâlnire, a  fost văzut extrem de abătut și tras la față pe domeniul din Sandringham.

Conform sursei, Philip a fost extrem de nervos miercuri, când a auzit despre decizia nepotului său și a soției sale, țipând la consilierii săi: ”Ce naiba joacă aștia (ce e în capul lor)?”. Pur și simplu scuipa sânge de nervos ce era.

Sala în care are loc întâlnirea – salonul Long Library, un cadru mai puțin formal, cu care toți prinții sunt famiiliarizați – a fost pregătită, iar aceasta ar urma să înceapă la ora locală 2 (ora 16.00 a României), pentru ca și Meghan, aflată pe alt fus orar, peste ocean, să poată participa.

Întâlnirea nu va dura prea mult, urmând să nu fie afectată ora la care regina servește ceaiul: 5, în mod normal.

Cert este că atmosfera nu a mai fost atât de tensionată în familile de pe vremea prințesei Diana, spun sursele.

Vezi și Printul William se da batut, in cazul fratelui sau: “Harry si cu mine suntem acum entitati separate. Nu mai pot”. Luni, intalnire decisiva la cel mai inalt nivel

Citește și: