„Regina îi va preda aproape toate îndatoririle regale prințului Charles, când ea va împlini 95 de ani”, a declarat un expert regal pentru Daily Mail.

Regina, care a împlinit 94 de ani in aprilie, discută despre aducerea în vigoare a Regulamentului de Regență din 1937 în doi ani, care permite monarhului să predea puterea dacă simte că nu este în măsură să-și îndeplinească îndatoririle în deplină măsură.

Actul va însemna că Printul Philip, purtătorul de cuvânt al Camerei Parlamentului și o a treia persoană în vârstă, vor trebui să aducă dovezi care să sprijine cererea Reginei de a renunța la majoritatea sarcinilor sale.

Elisabeta a II-a își va păstra titlul

Cu toate acestea, regina își va păstra totuși titlul, chiar dacă Charles, în varsta de 70 de ani, va prelua majoritatea îndatoririlor pe care le are suverana, in timp ce  prințul Philip, 98 de ani, va deveni Gardianul Reginei.

„Sunt zvonuri conform cărora când va împlini vârsta de 95 de ani se va retrage și va fi adus în discuție actul regenței. Va rămane totusi regină, însă, în realitate, Printul Charles va prelua majoritatea îndatoririlor” a declarat expertul regal Mr. Dampier pentru Yahoo’s The Royal Box, potrivit Daily Mail.

„A început deja să faca toate aceste lucruri, fiind prezent la conferința Commonwealth și în Parlament. A preluat multe îndatoriri regale și deja a început să se acomodeze în noua funcție” a mai spus expertul.

Deși se credea că prințul William o va urma la tron și că regina o pregătește pe Kate pentru rolul de regină, lucrurile se pare că nu stau deloc așa. Ea îi va înmâna puterea fiului ei moștenitor, prințul Charles.

Surse de la palatul Buckingham susțin că regina deja și-a anunțat toți apropiații că a luat această decizie. Ea le-a spus tuturor că îi va preda toată puterea fiului ei, chiar dacă va mai fi în viață.

„Maiestatea sa ar vrea să se asigure că a făcut tot ce se putea pentru țara ei și pentru poporul ei, înainte să se retragă. Majestatea sa este conștientă de vârsta ei și dorește să se asigure că atunci când va veni timpul, tranziția Coroanei se va face fără probleme”, a declarat un membru al casei regale  pentru Daily Mail

Citește și: