Monarhul, în vârstă de 94 de ani, ar putea să rămână în carantină în Windsor, pe termen nelimitat  și să nu se mai întoarcă la îndatoririle regale, având în vederte că guvernul britanic va începe măsurile de relaxare în rumătoarele săptămâni.

Majestatea Sa își va amâna toate aparițiile publice  și va rămâne alături de soțul ei, prințul Philip (98 de ani), la palatul Windsor. Și asta pentru că se teme să nu cumva să se infecteze cu COVID-19.

Anunțul vine la scurt timp după ce premierul britanic Boris Johnson a anunțat un plan al măsurilor de relaxare ce se va face în trei etape și i-a încurajat pe britanici să se întoarcă la muncă.

Biograful regal, Andrew Morton (66 de ani), a declarat pentru The Sun că se teme că Regina, care și-a amânat progrsmul până la toamnă, s-ar putea să nu mai revină niciodată la îndatoririle ei regale obișnuie și oamenii o vor vedea mai des la televizor,  ci nu în public. Măsură ce nu a mai fost luată în cei 68 de ani de domnie.

„E teribil de trist, dar nu văd cum regina ar putea să se întoarcă la îndatoririle regale. Virusul COVID-19 nu va dispărea curând  și va mai rămâne timp de câteva luni, poate chiar și ani. Va fi extrem de periculos pentru regină să înceapă să se întâlnească din nou cu oameni așa cum obișnuia”, a declarat Andrew.

Biograful a subliniat că totul e mult mai riscant pentru regină, având în vedere vârsta ei înaintată, mai ales că ar putea să-l îmbolnăvească și pe soțul ei, prințul Philip, care va împlini 99 de ani luna următoare și care are deja probleme mari de sănătate.

Palatul Buckingham a anunțat recent că regina continuă să aibă un program încărcat, ea având în fiecare săptămână consultări  cu premierul prin telefon și primește zilnic documentele trimise de guvern.

De asemenea, ea păstrează legătura cu familia ei prin telefon și video-call.

Mai mult, The Sunday Times a anunțat că Palatul Buckingham va rămâne închis pe toată perioada verii pentru prima dată în 27 ani, fiind anulate evenimte ca Trooping the Colour sau petrecerile din grădină organizate de regină.

Cel mai probabil locul reginei va fi ținut de prințul William și Kate Middleton, dar și de prințul Charles , care deja s-a infectat cu COVID-19, dar a reușit să învingă boala și s-a vindecat în doar o săptămână. Însă, având în vedere că și acesta are deja 71 de ani și intră în categoria de risc, probabil va evita să se afișeze prea mult în public,lăsându- i locul fiului ei.

Citește și: