În urma deciziei luate de Prințul Harry și Meghan Markle în luna ianuarie, mai exact de a se retrage din familia regală britanică, viața celor doi s-a schimbat complet.

 

După ce Meghan Markle și prințul Harry au anunțat că vor părăsi familia regală, cei doi au căzut de comun acord cu regina să înapoieze banii pe care i-au cheltuit penrtu renovarea Forgmore Cottage, ce le-a fost reședință după mutarea de la  palatul Kensington. Deși nu au precizat când se va întâmpla acest lucru, ducii de Sussex au luat decizia de a începe rambursarea banilor în rate.

 

Renovarea reședinței lor din Marea Britanie, Frogmore Cottage, i-a costat 2, 9 milioane de dolari, bani primiți din plătitorii britanici  de taxe, iar acum ducii de Sussex au anunțat că încep restituirea banilor. Potrivit Times, cei doi vor plăti în fiecare luna câte 22.000 de dolari până își vor achita datoria.

Și asta după ce în luna iunie a anului trecut, s-au încheiat renovările pentru Frogmore Cottage. Cei doi au înlocuit sistemele de încălzire vechi, au modificat interiorul casei istorice, au redecorat ușile exterioare, ferestrele și pereții, dar au locuit acolo doar șase luni, pentru că ulterior au decis să se mute în Canada, iar apoi în SUA.

Potrivit ziarelor britanice,  întreaga sumă a fost în jur de trei milioane de dolari. Această sumă face parte din cei 55 de milioane de dolari cheltuiți de Regina Elisabeta a II-a pentru conservarea palatelor regale. Conservarea este finanțată de Fondul Suveran anual, în valoare de 63 de milioane de dolari, pe care Guvernul Britanic îl oferă Reginei în scopul păstrării palatelor în serviciul public.

Deși  s-au mutat în Los Angeles, ei intenționează să păstreze și reședința din Anglia, Frogmore Cottage, pentru care vor să plătească și chirie.

„Prințul Harry și Meghan Markle au stabilit încă de luna trecută să înceapă să plătească chirie pentru Frogmore Cottage. Plata lor lunară reprezintă un acord de închiriere, în care ei plătesc mai mult decât ar fi rata comercială, aspect care le permite să achite costurile de renovare”, a declarat o sursă regală pentru Times.

 

Prințul Harry și Meghan Markle au ieșit din familia regală la 1 aprilie și nu mai au calitatea de membri seniori în familia regală britanică. Recent, ei  s-au mutat în Los Angeles,  orașul natal al lui Megan,, alături de fiul lor, Archie, care a împlinit recent un an.

Citește și: