Distins de mai multe ori cu Oscar, Clooney, cunoscut pentru producții ca ”ER” sau ”Ocean’s Eleven”, s-a născut în Lexington, Kentucky, într-o familie care nu era străină de showbiz. Mătușa lui era Rosemary Clooney, iar printre rudele sale celebre se numără Miguel Ferrer, Gabriel Ferrer, Debby Booney sau Rafael Ferrer.

Mama lui, Nona, a fost miss, iar tatăl, Nick, era jurnalist de televiziune și gazda multor emisiuni. Cumva, era logic ca George să ajungă și el la TV. Însă nimeni nu era pregătit pentru succesul ce urma să vină.

era o vreme cand arata asaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 20

E greu de imaginat o perioadă în care George Clooney nu era un nume mare. Înainte de a cunoaște celebritatea, în 1984, odată cu ”ER” (Spitalul de Urgență), Clooney avea rolouri mici în ”Centenniel”, ”Riptide” și ”Street Hawk”.

Faima sa a crescut și mai mult odată cu ”Ocean’s Eleven”, ”Confessions of a Dangerous Mind”, ”The Ides of March”, ”Syriana”, ”Michael Clayton”, ”The Descendants” sau ”Argo”, pe care l-a și produs.

Pe plan personal s-a împlinit târziu, după ce a luat-o de soție pe Amal, cu care are doi copii de 6 ani, gemenii Ella și Alexander.

Numit de două ori cel mai sexy bărbat în viață, în 1997 și 2006 (la fel ca prietenul său Brad Pitt), Clooney, dotat și cu un simț al umorului fin, este și un mare filantrop. Numai în 2019, când coronavirusul a începiut să facă ravagii în lume, donase peste 1 milion de dolari.

Înainte de a-și întemeia o familie cu Amal, celebrul a actor a avut destule femei frumoase în palmares. Printre acestea s-au aflat Kelly Preston, Lucy Liu, în 2000, posibil și Julia Roberts, dar povestea a rămas la nivel de zvon, nefiind confirmată de protagoniști.

Vezi și Linda Evangelista a împlinit 55 de ani! E însă complet schimbată. Nici urmă din frumusețea de odinioară

Citește și: