Sanda Ladoși are doi copii minunați, pe care și i-a dorit din tot sufletul, și care au venit pe lume după ce solista își pierduse orice speranță. A făcut 5 inseminări artificiale și două tratamente de fertilizare in vitro. Acum, Ioana și Bogdan sunt adolescenți și își văd de școală, dar nu așa cum fac fac ceilalți copii, ci de acasă. Ioana (13 ani) și Bogdan (15 ani) sunt elevi la Școala Franceză, dar Sanda a ales homeschooling-ul pentru ei.

De ce și-a retras Sanda Ladoși copiii de la școală

„Copiii mei încă fac homeschooling și sunt prinsă cu ei, nu prea am timp liber. Deocamdată homeschooling-ul nu este reglementat în România, deși nu cred că ar fi fost deloc rău să existe o școală acasă reglementată, ca acei copii care au fost vitregiți de situație să poată beneficia de cursivitate în educație. Pentru mine a fost foarte simplu să-i transfer în homeschooling, pentru că la școala la care învață ei există un astfel de sistem internațional. Funcționeză foarte bine de ceva timp și din foarte multe puncte de vedere este avantajos”, a dezvăluit solista, pentru Click!.

Citește și: Sanda Ladoși, extrem de strictă cu cei doi copii: „Să învețe să pescuiască și să trăiască. Ei să-și facă proprietăți, nu să le dau eu”. Ce-a decis artista legat de copiii ei

Sanda Ladoși a admis însă că există și un incovenient, și anume lipsa interacțiunii cu copiii de vârsta lor. Dar a găsit o soluție și pentru asta. „Singurul lucru este că cei sunt vitregiți de societatea din școală, dar amândoi copiii fac activități extrașcolare și atunci încerc să le echilibrez. Au activitățile acelea, vin copii la noi, mai merg ei la alți copii. Au ieșirile lor, totuși să nu se rupă, asta e scopul”, a mai spus artista, pentru Click!.

sanda-ladosi-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Dana Nălbaru a ales homeschooling-ul încă din 2016

În 2016, Dana Nălbaru, fosta solistă de la Hi-Q, a creat adevărate controverse după ce a anunțat că fiica ei, Sofia, nu mai merge la școală, ci învață acasă.

”Ne-am lovit de prejudecăți și știm că e abia începutul unui lung șir de provocări atât din partea societății cât și din partea necunoscutului care ne așteaptă. Dar nu ne temem. Suntem împreună, toți trei, în această decizie și e una asumată. Am retras-o pe Sofia de la școală. De tot. Am ales că ea să învețe în sistem homeschooling despre lucrurile care îi plac și fără constrângeri, fără competiții impuse, fără note sau calificative”, povestea fosta cântăreață.

Citește și: Dana Nălbaru a publicat o nouă imagine cu Roxana, fetița pe care a adoptat-o. Cum s-au fotografiat?

Citește și: Dana Nălbaru a împlinit 43 de ani. Iată care sunt cele 43 de motive de fericire din viața ei