Iată că s-a aflat acum și motivul. Potrivit unui expert în regaliotatea britanică, de vină pentru acea ruptură au fost originile ”umile” ale lui Kate. Deși a crescut fără vreun fel de lipsuri, Kate nu poate nega faptul că se trage dintr-o familie care, inițial, părea că nu are cine știe c epretenții.

Mama ei era însoțitoare de zbor și venea dintr-o familie de mijloc, așa-zisa clasă ”muncitoare”, în cazul ei reprezentată fiind de mineri și zidari, și nici tatăl ei nu se lăuda cu vreo carieră de succes, el lucrând ca dispecer pentru traficul aerian. În final, mama lui Kate, Carole, s-a lansat în afaceri și a avut succes. Iar asta a propulsat întreaga familie.

În scurtă vreme, afacerea familiei, care presupunea organizarea de petreceri pentru copii, cu toate accesoriile necesare, a ajuns un imperiu de multe milioane de lire sterline. Așa că Kate, Pippa și fratele lor au crescut fără vreo grijă.

Chiar dacă locuința familiei din Bucklebury, Berkshire, costă peste un milion de lire sterline, chiar dacă au cumpărat cu bani gheață un apartament în Chelsea, chiar dacă cei trei copii ai lor au mers la școli patreiculare, cu taxe de școlarizare anuale de 27.000 de lire sterline, câțiva dintre prietenii lui William tot îl luau pe acesta peste picior din cauza ”originilor umile” ale lui Kate.

Pe acest fond pare să fi avut loc despărțirea celor doi, mai spune expertul. Cei doi aveau o relație de cinci ani și devenise clar în ce direcție se îndreaptă. Însă prințul nu era tocmai sigur că e cel mai bun plan, nu voia să se grăbească (mai ales părinții săi divorțaseră), iar Kate tocmai îi dăduse ultimatum: ori căsătorie, ori fiecare o lua pe drumul său.

Ușor – ușor, cei doi s-au reapropiat. Mai întâi la telefon, apoi la un eveniment public, după care au mers într-o vacanță împreună în Seychelles. Acolo i-ar fi promis lui Kate că foarte curând va veni și cererea.

Logodna a avut loc în octombrie 2010, iar în aprilie, anul următor, cei doi s-au căsătorit.

Într-un interviu acordat după nuntă, ambii au recunoscut că scurta depărțire a fost benefică ambilor.

Vezi și Prințul William, mărturisire tristă despre prințul Charles. Ce spune despre tatăl lui

Citește și: