Însă cele două luni de izolare i-au lăsat artistei suficient de mult timp pentru a sta de vorbă cu ea, după cum a explicat Corina Chiriac, și a ajunge la această concluzie.

Despre planurile viitoare, dacă televiziunea ăși va mai face sau nu loc în viața sa, artista a vorbit într-un interviu pentru Click.Nu există un plan de a colabora cu o altă televiziune. Da, am colaborat cu TVR la emisiunea Deschide poarta soarelui și m-a onorat această invitație, eu sunt produsul TVR-ului acum 50 de ani.

Smaranda Vornicu, fiica regretatului Tudor Vornicu, m-a invitat personal pe mine și pe alti artiști să cânt în acest proiect de suflet, să vadă telespectatorii că existăm încă și că deschidem poarta soarelui.

Sincer, acum mă pot bucura că pot respira aer curat și că mă pot plimba în voie, pe jos, mă bucur că este totul verde”.

Întrebată cum au fost pentru ea ultimii 15 ani, ce s-a întâmplat pentru a ajunge în acest punct, Corina Chiriac a rezumat totul așa. ”Am avut ultimii 15 ani foarte agitați, ani cu drumuri, concerte, spectacole, filmări și aniversări. Și vine o vreme când te întrebi ce faci cu viața ta. La câțiva ani vine o reorganizare.

Anul trecut m-am serbat la 70 de ani la mai multe televiziuni, am lansat site-ul personal, albume, concert la Cerbul de Aur de 27 de minute cu Ionel Tudor, un an agitat. Am avut de filmat emisiunile pentru Crăciun și Revelion și inițial, știu și șefii de la Național TV, voiam să mă retrag după Anul Nou.

Pentru că din când în când trebuie să mai pui punct și virgulă sau punct. Am onorat tot ce am avut de onorat și m-am epuizat profesional. În momentul în care un artist nu mai vine cu ceva nou în fața fanilor sai, cariera lui intra în derivă. Trebuie să vin cu ceva nou”.

”Trebuie să-ți dai o resetare – am nevoie de o resetare, voi îi spuneți reinventare”

Iar noutatea, în cazul ei, e o carte de memorii la care lucrează deja. ”Îmi doresc un turneu cu viitoarea mea carte, cu conferințe cu fani, cu oameni pe care să-i văd fata în fata, pe viu.

Eu daca n-aș fi cântat n-aș fi avut așa suuces, eu vorbesc cu oamenii, mă confund cu publicul. Dar poate interveni uzura și trebuie să găsesc o altă modalitate de a comunica cu publicul. Trebuie să-ți dai o resetare – am nevoie de o resetare, voi îi spuneți reinventare.

După doua luni și jumătate de izolare sunt relaxată, mi-am găsit Eul. Mi-a făcut plăcere să stau acasă, eram un vizitator la mine în casă, care venea și pleca. Constantin Drăghici avea o piesa – Ce dor îmi era de mine!. Am mai mult umor, am avut timp de vorbit cu prietenele”, mai spune Corina Chiriac.

Întrebată cum se întreține, cum ăși păstrează tinerețea la cei 70 de ani ai săi, iată ce răspunde artista: ”Mi-a dat Dumnezeu energie, mănânc bine, mă întrețin dar n-am avut pauză deloc, am avut filmări, concerte, am fost în Israel cu Fuego, Raoul și alții. Iar la un moment dat vine o clipă când trebuie să te oprești. E un iureș în care am intrat toți iar pauza asta de pandemie ne-a prins bine tuturor, o pauză binemeritată”.

Vezi și Corina Chiriac, anunț important, din izolare: ”Am avut ocazia să stau de vorbă cu mine și am aflat că am nevoie de…”

Citește și: