Mai exact, Majestatea Sa se folosește de poșetă pentru a transmite anumite mesaje personalului, reprezentând  un mod foarte subtil de a comunica cu cei din stafful său.  De exemplu, le poate semnaliza angajaților, atunci când a terminat de vorbit cu cineva și dorește să plece.

Potrivit istoricului regal, Hugo Vickers, dacă Regina dorește să termine o conversație cu o anumită persoană, tot ce trebuie să facă este să își miște geanta, de pe o parte pe alta. Astfel, angajații acesteia vor observa semnalul și o vor „escorta” în mod politicos pe Regină, departe de locul conversației.

Are angajată o persoană să-i lărgească încălțămintea

Dacă Suverana îşi ţine poşeta pe masă în timpul unui dineu e semn că doreşte ca evenimentul să ia sfârşit în următoarele cinci minute.

Dacă geanta e aşezată pe podea, e semn că Regina consideră conversaţia plictisitoare şi vrea să fie salvată de acest calvar de una dintre doamnele sale de onoare.

Dacă regina Elisabeta a II-a își pune geanta pe scaun înseamnă că nu vrea să fie deranjată pentru că își dorește o conversație mai lungă cu acea persoană.   Purtarea poşetei pe braţul stâng e semn că Regina e fericită şi relaxată.

Printre alte lucruri mai puțin știute despre regină se numără și faptul că regina are angajată la palat  o persoană al cărei scop este să-i „lărgească” pantofii, înainte ca ea să îi poarte

Pentru a evita să o strângă sau să o „bată” pantofii noi cumpărați, Regina apelează la serviciile unei persoane special alese pentru a se ocupa de rezolvarea problemei.

 

Citește și: