Recent, Dorel Vișan a fost invitatul lui Dan Negru, în emisiunea „Legendele cu Dan Negru“, de la Antena Play, unde a vorbit depre drama prin care a trecut în urmă cu aproape 30 de ani. Chiar dacă timpul a trecut, dorul pentru marea lui iubire a rămas același, spune el.

Mărturisește că nu a putut să o uite pe femeia care i-a fost alături atâta timp și nu s-a gândit nicio clipă să se recăsătorească.

„Eu am avut cu nevasta-mea o relaţie specială. E moartă de 30 de ani şi nu mi-am putut imagina că eu aş putea să mă recăsătoresc, deşi am stat cu cineva mulţi ani.

N-am mai simţit, pentru că tot copilăria şi satul m-au format aşa. Acolo, dacă te căsătoreai, aia nu se mai desfăcea”, a devăluit Dorel Vișan.

Ce-i spunea mereu femeia lui

Soția sa era cea care îl motiva și îl împingea de la spate, mărturisește actorul, acum în vârstă de 85 de ani.

„Ea mă împingea. Mergeam seara, după spectacol, la gară. Ceilalţi colegi treceau drumul la restaurantul Opera. Şi eu mergeam la gară şi îi spuneam: «Mă, fată, m-am săturat». Iar ea îmi spunea: «Auzi, du-te după glorie!» Aşa îmi spunea”.

Relația actorului cu divinitatea

Soția a plecat la cer, dar actorul a rămas cu Dumnezeu, cu care are o relație specială. Dorel Vișan a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului „ALTCEVA”, unde a vorbit despre relația lui cu divinitatea, dar și despre versurile pe care le-a scris despre Dumnezeu.

Întrebat ”Unde trebuie să-l purtăm pe Dumnezeu? În minte sau în inimă?”, actorul a replicat: ”Peste tot. Dumnezeu este ca și mediul. Pe om când îl scoți din relația cu divinitatea, el nu mai e nimic”.

Puțină lume știe că actorul chiar i-a închinat lui Dumnezeu mai multe versuri, pentru că este mereu în gândul lui. ”Ce versuri i-ați așeza lui Dumnezeu la icoana lui?”, a fost el întrebat, iar răspunsul a venit după gânduri care i-au trecut prin cap o viață.

”Toate pe care l-am scris, pentru că ele au niște rosturi. Poate e legat așa de „Doamne, sunt convins că exiști”. Deși și treaba asta cu ateii și credincioșii e discutabilă, pentru că nu există necredință în Dumnezeu. Există numai credință pe negativ.

Se spune că cel mai apropiat de Dumnezeu este ateul, pentru că el nu vrea să creadă în Dumnezeu, dar el nu spune că nu există.

Eu am scris versurile astea tot din obsesia pe care am avut-o și o am în continuare pentru Dumnezeu și nu e o problemă de religie, e o problemă de înțelepciune. Pentru că omenirea a făcut două greșeli fundamentale, sunt două izvoare fundamentale de unde vin relele.

M-a obsedat această relație cu Dumnezeu și Dumnezeu ca ființă inefabilă care, de fapt, ne duce la adevăr. Aici este o problemă, că noi nu știm de fapt ce este credința. Cele două izvoare care aduc răul în lume și necazurile și suferințele, sunt faptul că am întors spatele la divinitate și am încălcat legile pe care Creatorul le-a lăsat pentru armonia universului”, mai spune maestrul.

Cel care nu-l cunoaște pe Dumnezeu e ciuma societății”

„Platon, de exemplu, a spus: „Omul care nu-l cunoaște pe Dumnezeu este ciuma societății”. Pentru că e deosebire între lege și între credință. Legea numai te oprește, te limitează, dar nu te schimbă”, a continuat actorul în cadrul podcastului.

Vezi și Ce mai face actorul Dorel Vișan, la 84 de ani: ”Nu mă cheamă nimeni pe scenă!”

Citește și:

Monica Tatoiu refuză să viziteze mormântul mamei ei. Nu pășește nici în unele lăcașuri de cult: „Simt bisericile în care a intrat Diavolul”

Alain Delon vorbește despre moarte, într-o carte despre viața sa. Ce spune despre iubirile lui: „Am continuat să joc în filme datorită femeilor şi pentru femei”