Potrivit acestuia, medicii sunt optimişti cu privire la starea sa. În plus, mai spune artistul, se află aproape de finalul ultimei runde de tratament.

Mustaine a anunţat, în luna iunie, pe Facebook că a fost diagnosticat cu această boală şi că va amâna numeroase concerte pentru a urma tratamentul. Acum, el speră ca evenimentul Megacruise să fie unul record.

„Sunt aproape de finalul ultimei runde de tratament şi medicii sunt foarte optimişti privind progresul meu. Vreau să mulţumesc tuturor pentru sprijin şi urări de bine din aceste ultime câteva luni. Nu pot să îmi exprim suficient recunoştinţa. (…)

Pe parcursul următoarelor săptămâni, starea mea de sănătate va fi evaluată şi vă voi ţine la curent cu progresele mele, având în vedere că ne apropiem de data stabilită pentru Megacruise. Abia aşteptăm să vă vedem şi ştiu că toţi ceilalţi artişti minunaţi simt acelaşi lucru. Haideţi să facem din acest eveniment unul record”, a scris el, amintind că „sunt mai puţin de 30 de zile până ce vom cânta thrash prin Pacific”.

Dave Mustaine a fondat Megadeth în 1983, imediat după ce a părăsit formaţia Metallica.

Megadeth a fost nominalizată de 11 ori la premiile Grammy. Piesa „Countdown to Extinction”, de pe albumul cu acelaşi nume, apărut în 1992, a clasat trupa pe locul 2 în Top 200 Billboard, imediat după lansare.

Megadeth, originară din Los Angeles, face parte din Big 4 (Big Four of Thrash), alături de Metallica, Slayer şi Anthrax.

Grupul a lansat 15 albume de studio, vândute în peste 50 de milioane de copii la nivel mondial.

Vezi și Solistul unei celebre trupe, care a concertat în România de mai multe ori, a fost diagnosticat cu cancer, la 57 de ani

Citește și: