După vacanța de vară, când ai revenit la prima ta dragoste, la radio? Dar la tv?

Pe 14 septembrie am revenit la Radio ZU, împreună cu colegul meu, Mihai Morar, la cel mai ascultat matinal din România. Vor mai fi și colaborări pe la tv, însă deocamdată nu știu exact ce va fi. Chiar era o vorbă că ¨dacă vrei să îl faci pe Dumnezeu să râdă, vorbește despre planurile tale”. Eu nu vreau să îl fac pe Dumnezeu să râdă de mine, ci să râdă ascultătorii.

Din afară pare că tu și Mihai vă distrați continuu. Din interior cum e de fapt?

E greu. Este greu să ai continuitate. Eu și Mihai lucrăm de 11 ani împreună și cel mai dificil, în orice domeniu cred, este să ai puterea și înțelepciunea de a merge mai departe, de a continua ceva ce a început bine. Pentru că mulți se despart, se ceartă și e păcat. E foarte greu să găsești un parter potrivit de echipă și singuri nu prea putem fi geniali.

Te vei mai ține de farse?

Probabil că o să le reiau, să mai fac așa câte una, dar este o muncă chinuitoare. Când le făceam des nu aveam răgaz. Eram la foc continuu, munceam câteva ore să găsesc ceva amuzant, apoi tot eu le montam, pentru că știam cel mai bine ideea, și nu mai aveam timp liber deloc pentru mine.

Daniel Buzdugan, ești un omul surprizelor chiar și în vacanță. A fost o decizie spontană să o duci pe mama ta în Grecia, tu fiind deja acolo?

Da. A fost o hotărâre de moment. Mama mă întrebase înainte de a pleca eu în vacanță când mă întorc. I-am spus că pe 18 august, iar ea, care este născută pe 11 august, mi-a zis: ”înseamnă că nu vei fi de ziua mea”. Când ne-am auzit la telefon, cu o zi înainte de data ei de naștere, i-am spus: ”de ce nu vrei tu să vii în Grecia, că este așa de frumos, ca într-un paradis. Ar fi fain să fii aici cu noi”. O oră mai târziu mama avea bagajul făcut, eu m-am apucat să dau telefoane să îi fac rost de transport la aeroport și bilet de avion, pe care l-am și găsit la 110 euro. Am avut noroc.

Care a fost primul lucru pe care ți l-a spus când a ajuns?

După ce a ajuns în Creta mi-a spus că nu îi vine să creadă că e acolo. Primul popas a fost la o mănăstire superbă, pe care a vizitat-o. S-a jucat cu nepoții, am mers cu toții la plajă, a fost o vacanță foarte frumoasă. Iar eu am realizat cât de spontană e mama, la vârsta de 80 de ani, și ce spirit tânăr are. Cu ea cred că semăn. (râde)

Credit foto: Facebook

Daniel Buzdugan și mama lui, în Creta

Ai simțit în vreun fel criza de acolo?

Nu, în niciun fel. Oamenii se distrează, nu se panichează așa ca noi. Cel puțin în Creta, cei de acolo au o vorbă ”încet, încet”. Lumea e mai relaxată, liniștită. Am cunoscut un român din Bacău care locuiește de 17 ani acolo și este cel mai apreciat constructor din zonă. Face niște case senzaționale. Și îmi povestea că ei chiar fug când văd oameni agitați, agresivi. Poate de aceea sunt printre cei mai longevivi oameni din lume.

Grecia face parte din dieta ta pentru suflet?

Da, exact. În Creta merg de 4 ani și încă am foarte multe locuri pe care urmează să le descopăr. Eu, de exemplu, n-am văzut acolo oamenii să stea nasul în telefon. Îi vezi la tavernele lor, râd, socializează. Se bucurau unii de alții.

La mulți ani pentru 23 septembrie. Ești o balanță autentică care încearcă permanent să mențină echilibrul?

Da, și să știi că nu îl caut rațional. Sunt tot felul de coincidențe. De exemplu, și Mihai (n.r.: Morar) este în aceeași zodie, balanță. Eu sunt născut pe 23, el e pe 14 (n.r.: octombrie). Suma cifrelor este la amândoi 5.

Dar și familia are rolul ei în menținerea unui bun echilibru, nu?

Categoric da, este importantă.

De ce spuneai nu ți-ar plăcea ca Luca Alexandru (9 ani) și Maria (7 ani), copiii tăi, să fie celebri?

M-am referit la perioada de acum când încă sunt mici. Când însă vor fi mari, depinde doar de ce își doresc ei. Deocamdată sunt la stadiul în care practică golf și mă bucur că le place acest sport pentru că este unul elegant. Iar Maria ia și lecții de balet, care îi dă atitudine, ținută.

Te consideri un om privilegiat?

Spiritual, da. Gândul reprezintă una dintre cele mai puternice forțe din Univers, iar când gândești frumos, visurile se împlinesc. Eu am fost atras de lucrurile mai alfel, de locurile spirituale și de oamenii calmi. Și chiar am cunoscut foarte mulți oameni de acest gen. De asemenea, de mic îmi doream să călătoresc și cam așa se și întâmplă. În vacanțe sunt plecat, iar în timpul anului merg la multe evenimente în țară. Am avut ocazia să văd multe locuri frumoase. Consider că sunt un român prijilegiat pentru că am fost cam în toate colțișoarele țării. Și cred că sunt printre foarte puținii români care au avut ocazia aceasta. De obicei, există tendința oamenilor de a merge în zonele cele mai cunoscute. Eu am văzut locurile necomerciale și pot să spun că merită descoperite. Cred că România este cea mai frumoasă țară din lume și n-o spun din patriotism. Dar avem niște locuri magice, autentice și nedescoperite. Doar că multă lume nu prea are curajul să treacă de DN1.

Care e slăbiciunea pentru care te critici cel mai mult?

Mâncatul noaptea. Am o pasiune. Mă trezesc și la 2-3 noaptea și singur în bucătărie mă duc și mănânc. Ziua n-am nicio problemă. Mănânc salate, pește, însă noaptea mă apucă așa o foame. Și dimineața când mă trezesc la 5 înainte să merg la radio și văd ambalajul de ciocolată, cutii de sucuri sau că a rămas doar jumătate de borcan de miere mă simt vinovat.

Dar la oameni ce apreciezi și ce te deranjează?

Nu îmi plac răutatea și falsitatea, să părem altceva decât suntem, lipsa de naturalețe. Și apreciez răbdarea și implicarea, când nu treci pe lângă cineva care are nevoie de ajutor fără să întinzi o mână.

Care a fost cea mai frumoasă urare care ți s-a făcut vreodată și poate fi valabilă și acum?

Îmi place când cineva îmi urează sănătate și când se spune ”La revedere, Doamne Ajută!”.

Nu pot trăi fără…

Copiii mei – ”Pentru că mi-e foarte dor de ei și lor la fel. În momentul când sunt undeva departe, vorbim la telefon și ei îmi zic <mi-e dor, hai vino mai repede acasă> e sfâșietor.

Mișcare – ”Nu neapărat sport care să crească musculatura, ci mișcare în aer liber. Uneori alerg, alteori merg cu bicicleta. Am 5 biciclete.”

Concediu – ”Îi aud pe unii oameni că nu își iau concediu ani de zile. Eu aș muri să n-am concediu. Viața pe Pământ nu cred că înseamnă să muncim continuu. Ne-am născut să ne bucurăm, doar că unii nu știu să se bucure.”

Credit foto: Antena 1, Facebook.