Telespectatorii te urmăresc la ”Neatza…”, alături de Răzvăn, de câți ani să fie?
Adunând acum, constat că avem o cifră rotundă: opt ani de „Neatza cu Răzvan şi Dani” la Antena 1 şi încă doi la Naţional TV.

După atâta timp de matinal, în week-end la ce oră ai deșteptarea?
În week-end-uri şi în vacanţe am o problemă reală cu mine însumi, dar mai ales cu prietenii şi ospătarii din pensiunile la care stau, pentru că mă trezesc involuntar înainte de ora 7 şi ori caut de mâncare, ori trezesc pe toată lumea.

Te-ai implicat mereu în proiecte de divertisment, nu de tip tabloid. Cum definești succesul în televiziune?
Televiziunea e în primul rând o făbricuţă. Succesul produsului se bazează mult pe cerere şi ofertă. Mă simt norocos că în zece ani nu am făcut rabat la calitate şi ce am propus noi, ca ofertă s-a potrivit cu cererea publicului nostru.

Tu cât de des te uiți la televizor?
În ultima perioadă mă uit mai rar, prefer să aloc timpul liber sportului. În general mã uit la sitcom şi la sport extrem.

Pregătirile pentru cel de-a șaselea sezon ”X Factor” au început. Ce îți place cel mai mult atunci când faci turul orașelor, alături de Răzvan, pentru etapa preselecțiilor?
În ultimii doi ani am filmat foarte mult în târguri, pieţe, în zone turistice şi în locuri în care sunt oameni normali. Îmi place că cei care ne abordează ne tratează ca pe unii de-ai lor şi nu ca pe nişte vedete. Anul ăsta am decis să ducem caravana în locuri în care nu a mai fost vreodată, pentru că nu ştii niciodată unde găseşti un om talentat, care poate să ia marele premiu. Aşa că am pornit prin ţară, să cunoaştem oameni cu potenţial, oameni care au curaj şi care îşi propun lucruri şi am ajuns să sărim cu paraşuta, să participăm la cursa de viteză în coastă, la raliu şi chiar şi la o cursă de enduro!

Vezi atâția oameni care doresc cu ardoare să își îndeplinească visul. Ce sfat consideri că e mereu binevenit și motivant?
Am două sfaturi pentru ei: primul, decât să cânte bine în casă, în garaj sau în baie şi să nu profite de asta, mai bine îşi încearcă şansa la „X Factor”, dar sfatul doi, înainte să plece la acest drum, să întrebe mai mult de o persoană despre asta. Uneori, din bun simţ sau prea multă dragoste, pot fi îndrumaţi greşit.

Ai o deviză care ţi-a marcat ascensiunea?
Nu. Nu am avut niciodată motto-uri sau devize.

Care a fost cea mai grea decizie pe care ai luat-o vreodată pentru a-ţi îndeplini un vis?
Cea mai grea decizie a fost să plec din Reşiţa. Aveam 17 ani, ştiam deja ce vreau să fac, ştiam că părinţii mei nu mă pot susţine nici măcar la facultate la Timişoara. A fost un pariu cu mine, cu ai mei şi cu viaţa. Norocul a făcut că în mai puţin de 3 luni de zile eram deja angajat şi independent.

În afara micului ecran, îţi place să cucereşti sau să te laşi cucerit?
Îmi place să construiesc.

Te implici în multe acțiuni caritabile. Ce efect a avut fiecare dintre ele asupra ta?
Cred că e mai puțin important efectul avut asupra mea, dar pot spune că am câteva zeci de seri în care am adormit zâmbind larg, după câte o zi în care am reuşit să fac lucruri pentru alţii. Unele acţiuni te încarcă, altele te dezarmează total, unele te storc emoţional, altele lasă urme adânci, dar când tragi linie, la urma urmei, conteazã satisfacţia celor ajutaţi şi nu satisfacţia ta personalã.

Mergi cu motocileta, pilotezi, sari cu parașuta. Cât de mult au contat toate aceste activități în depășirea propriilor limite și în încrederea de sine?
Probabil mai mult de jumătate din ceea ce sunt eu acum este rezultatul şlefuirii pe care am primit-o de la sport şi activități sportive, în general, pe care le fac de foarte mult timp.

Sporturile extreme sunt o dovadă de curaj?
Nu, sportul extrem fãcut ocazional sau doar ca experienţă unică înseamnă curaj, adrenalină, frică. Atunci când participi la competiţii sau într-un campionat nu mai poate fi vorba despre aşa ceva.

Care este cea mai recentă întâmplare de care ești mândru?
Proiectul meu, Urban Run Challenge, Kilometri pentru viaţă, mai exact toţi kilometrii pe care îi parcurg anul acesta, atât la antrenament, cât şi în concurs, pe jos, pe bicicletã, în maşină sau motocicletă se transformă în bani pentru copiii cu hemofilie.

Ce planuri ai pentru această vară?
Va fi o vară plină, vom filma mult pentru „X Factor”, încercăm să mutăm şi „Neatza” la mare, voi pleca în Brazilia, la turneul Neymar , aşa că dacă îmi rămân două săptămâni de kite voi fi un copil fericit.

Credit foto: Antena 1

Dani Oțil

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Multe voci fac referire la chimia dintre tine și colega ta, Flavia. Crezi în prietenia sinceră dintre o femeie și un bărbat?
Cred în prietenia sinceră dintre Dani şi Flavia.

Nu pot trăi fără…

Enduro – ”Cel mai greu lucru pe care l-am fãcut în viaţa mea cu mintea şi corpul.”
Televiziune – ”Care mi-a zece ani din viaţã.”
Persoanele cu suflet mare – ”Oamenii care se înscriu la toate evenimentele cu scop caritabil pe care le organizez.”

 

Credit foto: Antena 1 (Mihai Stetcu)