Fostul model a povestit cum a ajuns la spital, ce i-a spus medicul neurochirurg care a operat-o, cum și-a făcut curaj să accepte faptul că nu mai poate întârzia deloc intervenția chirurgicală și cum a trecut cu bine peste această cumpăna din viața ei.

“Eu am o spondiloză lombară de mult timp, dar nu am resimțit-o până mai acum câteva luni de zile, când am început să am dureri de spate mai mari, care nu prea mă mai lăsau, chiar dacă luăm medicamente, după care am început să am dureri în piciorul drept, după care unele persoane mi-au recomandat să fac fizioterapie că o să se ducă, că o să fie bine.

Am început să fac fizioterapie, m-am dus și am făcut curenți galvanici, câmp magnetic, laser, terapie Tecar, elongatii, o grămadă de chestii…”, a povestit ea pentru Ciao.

Dana Săvuică: ”Efectiv m-am prăbușit în casă!

Vedeta recunoaște că a trecut prin dureri cumplite, nemaiputând, pur și simplu, să se miște.

”Deci practic mi s-a mărit coloana. Trăgeau de coloana ca să se deschidă vertebrele. Și atunci hernia de disc, pentru că asta aveam eu, vezi Doamne, o să se ducă înapoi. Gelul acela o să se ducă înapoi în vertebre. Deci nu. Eu aveam o hernie de disc foarte urâtă care mi-a prins nervul sciatic. Tocmai de aceea aveam dureri în piciorul drept. Și deși eu am dus-o mult pe medicamente și pe dureri, au început să fie insuportabile. Până acum câteva zile când am anchilozat de tot și am rămas… efectiv m-am prăbușit în casă! Și nu am mai putut să mă ridic, nu am mai putut să mă mișc.

A venit Salvarea, m-au dus la spital și m-au mobilizat puțin și pe urmă am ajuns, în sfârșit, unde trebuia să ajung de la început, la un neurochirurg foarte bun care mi-a fost recomandat, domnul doctor Marius Catană (…).

El mi-a zis că am o hernie foarte urâtă, se vedea din RMN chestia asta, după care mi-a făcut niște teste, mi-a controlat piciorul drept și mi-a spus: “Uite, piciorul drept tremură, nu mai poți să te susții, nu mai poate să susțină greutatea ta și e clar că mai are puțin și paralizează, deci dacă nu te operăm repede, in regim de urgență, s-ar putea să nu mai am ce să fac!

Și atunci am luat hotărârea, deși nu aveam deloc curajul acesta, să mă operez. Decât să am dureri atroce și să stau în suferință, să îmi fac și mai mult rău coloanei mele, mi-am luat inima în dinți, m-am internat și mi-am făcut operația care a durat vreo două ore”, a povestit Dana Săvuică.

Ce-a fost greu a trecut, dar asta nu înseamnă că totul e roz. Danei Săvuică i s-a recomandat ca timp de două săptămâni să stea mai mult în pat.

“Medicul mi-a zis că a fost fără complicații, dar că era o hernie foarte-foarte urâtă. Îmi prinsese nervul rău de tot. Acum m-am externat, am ajuns acasă, trebuie să stau la pat vreo două săptămâni. Să nu fac excese absolut deloc.

Nu am voie să conduc, nu am voie să car, nu am voie să ridic nimic. Nu am voie să țin nici măcar cățelul sau pisica în brațe. Nu am voie să mă aplec, trebuie să mă dau foarte ușor jos din pat, dar două săptămâni trebuie să stau cumva efectiv relaxată.

După două săptămâni am voie mici plimbări pe afară, foarte mici, foarte scurte și, eventual, poate din când în când o revenire la evenimente și la activitățile mele. Dar, la fel, cu foarte mare grijă.

Am optat să fac operația la domnul doctor, a fost o operație minim invazivă, m-a adormit, a fost cu anestezie generală, și când m-am trezit nu mă durea nimic. Nu mai aveam nicio durere! ”, a mai completat vedeta.

Citește și:

Gheorghe Gheorghiu s-a căsătorit la 67 de ani! Primele imagini de la nunta din New York!

Oana şi Viorel Lis, internaţi cu Covid. Sunt în aceeași rezervă