Olivia Steer şi medicul Mihai Craiu s-au confruntat în emisiunea „Vorbește lumea” de la Pro TV, unde şi-au prezentat argumentele împotriva, respectiv în favoarea vaccinurilor, dezbaterea fiind moderată Cov). Discuţia a stârnit numeroase reacţii în mediul online, de la cetăţeni, dar şi de la persoane publice şi specialişti în domeniu.

O reacţie pe marginea subiectului a avut şi actriţa Dana Rogoz, mama unui băieţel în vârstă de cinci ani, care a felicitat echipa emisiunii „Vorbeşte lumea“ pentru iniţiativă, însă a precizat că discuţia a întristat-o, ea ironizând-o pe Olivia.

 

„Felicit echipa Vorbește  Lumea pentru aceasta intalnire. Dar nu poate sa nu ma întristeze faptul că un medic a ajuns în situația de a se justifica în fața unora cu păreri, dar fără studii. Trebuie să fie îngrozitor de frustrant.  E ca și când un structurist îți spune clar că are risc seismic casa ta, iar tu îi spui că nu e adevărat, pentru că tu nu ai simțit mai nimic la ultimul cutremur, iar prietena ta cea mai bună s-a speriat îngrozitor în blocul ei nou. Plus că sigur structuristul e plătit de producătorii de ciment și de aia insistă să pui stâlpul ala de rezistență…”, a scris Dana Rogoz.

Olivia Steer și-a închis pagina de facebook după dezbaterea de ieri

Olivia Steer, una dintre cele mai vocale antivacciniste, a primit o replică puternică de la cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu, care i-a demontat punct cu punct argumentația antivaccinare în cadrul emisiunii „Vorbește lumea”.

 

După ce Steer a citat dintr-o carte pericolul pe care îl presupune aluminiul care s-ar regăsi în unele vaccinuri, medical i-a dat rsăpunsul fără nicio ezitare.  „Este de spus că acei copii care se nasc și care sunt alăptați la sân primesc în primele 6 luni de viață de vreo 10 ori mai mult aluminiu din laptele matern, decât ar primi în primele 6 luni din vaccinurile pe care trebuie să le facă la diversele scheme vaccinale. Dacă acel copil are probleme de sănătate și este alergic si nu poate sa primească lapte și primeste lapte de soaia, care se dă unor pacienți cu alergii grave […], este de spus că aceștia primesc cu aproape de 50 de ori mai mult aluminiu, decât ar conține vaccinurile primelor lor 6 luni de viață.

Cred că dacă ar exista o relație cauzală între aluminiu, care apropo – vorbim de 4 micrograme în toate vaccinurile pe care le-ar putea primi un copil într-o țară dezvoltată din Uniunea Europeană. Dacă foarte puțin aluminiu face foarte mult rău la creier… Să știți că Dumnezeu ne face destul de bine […] și dacă Dumnezeu a hotărât că trebuie să crească copiii alăptați la sân venind de acolo și 28 de micrograme de aluminiu, atunci cele 4 cu siguranță nu fac rău. E o explicație foarte simplă“, a spus medical Mihai Craiu.

După dezbaterea de ieri, care a iscat numeroase controverse, Olivia Steer și-a închis pagina de facebook.

Citește și: