Dana Rogoz, poveste sfâșietoare despre moartea tatălui

„Majoratul mi l-am făcut într-o discotecă din regie. Eram îmbrăcată cu o bustieră albastră «sexy», cu o fustă de blugi extrem de scurtă, dar «sexy», pe care o prietenă îmi cususe cifrele 1 și 8, și niște tocuri «sexy». Am primit atunci cele mai multe seturi de lenjerie intimă din viață mea, toate foarte «sexy». Tata mi-a oferit cadou o păpușă de porțelan. Mi-a spus că e o păpușă care compensează păpușile lipsa din copilăria mea, când el nu mi-a fost aproape. M-am emoționat pe moment, dar mai mult cu trecerea anilor. Tata e păpușă de porțelan din vitrină.

Îl mutaseră pe secția de terapie intensivă cu o zi înainte. Dar mă rugase să îi aduc un iaurt din rezerva lui, așa că m-am întors în clădirea în care fusese inițial internat. Am intrat în încăperea aceea micuță, cu o harta mare și fără televizor, și m-am mirat că patul lui era strâns și noptiera golită. O doamna în halat roșu a venit grăbită spre mine, pe holul spitalului, cu o pungă cu hainele lui, iaurtul și o banană. «Păi am înțeles că tot aici se va întoarce după ce iese de la terapie». «Dacă iese, nu-i problema domnișoară, imediat îi pregătim patul la loc». Am plecat plângând cu punga într-o mână. Tată e o pungă de plastic cu haine.


În supermarket, împreună cu frații mei, Radu și Andrei, dar și cu Monica, soția lui Andrei, cumpăram prosoape, farfurii, căni și mâncarea preferată a lui tată, pentru pomană. Frate-miu îi alesese o pereche de ciorapi noi și, în drum spre casa de marcat, am citit pe etichetă că erau șosete antibacteriene. Ne-a bufnit râsul, d-ăla isteric, necontrolat. Dar când am ajuns să plătim, pe banda de supermarket, am observat un pieptăn micuț, nou, de pus în haina lui. Nu știam obiceiul și nu eram pregătită pentru detaliul ăla. Brusc, pieptănul ăla ridicol, care se mișcă lent pe banda de cauciuc, mi s-a părut cel mai trist lucru din lume. Și am început să plâng, necontrolat. Tata e un pieptăn.

Tata e în amintiri, e în poveștile mele, e în poze, e în cimitir, e în anumite obiecte care mă înconjoară, e în fleacuri, tată e în detalii. Pentru că tată a murit acum fix 8 ani”, a scris Dana Rogoz, cu mult dor și emoție.

Tatăl Danei Rogoz, Ion Alexandru Rogoz, s-a stins după o grea bătălie cu cancerul. El a suferit de leucemie şi fusese internat la Spitalul Fundeni. Tatăl Danei Rogoz era colonel în rezervă şi avea vârsta de 60 de ani.

dana-rogoz-tata-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Dana Rogoz, mărturisiri despre familia ei

Părinții Danei Rogoz au divorțat, iar tatăl ei a lipsit o bună bucată de vreme din copilăria actriței. “Tata a fost absent o lungă perioadă din viața mea, după divorțul de mama. Abia după 18 ani, relația noastră a început să se lege. Acum sunt foarte multe regrete. Există regrete pentru lucrurile pe care nu a apucat să le trăiască, nu și-a cunoscut nepoata, dar sunt și regrete pentru că nu am avut anumite discuții cu el. Oricum, eu l-am înțeles și l-am iertat, chiar dacă și astăzi îl mai judec pentru anumite situații”, povestea Dana Rogoz, la „Vorbește lumea”.

Fosta vedetă de la Abracadabra este căsătorită, din 2012, cu regizorul Radu Dragomir, cu care are doi copii superbi: Vlad (8 ani) și Lia (2 ani).

Citește și: Dana Rogoz a ascuns un secret timp de 8 ani! Abia acum l-a spus

Citește și: Dana Rogoz, mărturii teribile despre dispariția părintelui său. Care au fost ultimele sale cuvinte