La fel i s-a întâmplat și Danei Rogoz, după cum povestește ea într-o postare pe Facebook: ”Marturisire: Acum o saptamana radeam de cei care isi faceau provizii. Iar ieri, cu masca pe fata!, imi puneam cateva conserve de ton in plus, faina si malai in cosul de cumparaturi.

Eu eram dintre cei care fac cumparaturi zilnice: mergeam in supermarket pentru doi ardei si un castravete, sa am tot timpul cat e necesar, sa nu fiu nevoita sa arunc prea multe etc. Dar ieri am schimbat tactica, fiindu-mi cumva rusine de mine. Nu mi-am facut stocuri pentru o luna, dar am luat tot ce cred ca ne-ar fi de folos pentru o saptamana macar, ca sa evitam intrarile mai dese in magazine”, a recunoscut actrița.

O sa fac o comparatie care descrie mai bine ce simt. Stiti cum e cand mergeti la un concert in aer liber si la inceput toata lumea sta pe iarba si vede de jos scena. Si la un moment dat cei din fata incep sa se ridice. Iar tu din spate incepi sa strigi: „stati jos, stati jos!”, pana cand te ridici si tu in picioare, caci vrei sa vezi, iar apoi si cei din spatele tau. Asa simt ca se intampla si acum. Dincolo de grija pe care o avem cu totii pentru virus, ajungem sa fim nevoiti sa luam si alte masuri de teama ca nu stii ce efecte vor avea actiunile celorlalti. Asta nu inseamna ca nu sunt in continuare dintre cei mai calmi in grupul meu, gravida fiind… Voi cum sunteti?”, a mai scris Dana Rogoz pe rețeaua de socializare.

Actrița, care la începuul anului, deși gravidă, a fos în vacanță în Sri Lanka, a împărtășit fanilor și un mesaj transmis de fratele său, care este medic: ”Un sfat extrem de important, primit de la fratele meu, Andrei Rogoz – medic boli infectioase. M-a rugat sa vi-l transmit urgent.

„IZOLATI/ TINETI IN CARANTINA TOATE PERSOANELE DE 70+ ANI.

Aveti grija ca nevoile lor sa fie satisfacute (medicamente, alimente, facturi, asistență medicală pentru boli cronice, asistență emoțională și așa mai departe), într-o manieră organizată, ONG-uri sau agenții guvernamentale, poliție și / sau armată. Va reduce presiunea asupra sistemului medical mult mai mult decât achiziționarea de ventilatoare mecanice, extinderea secțiilor ATI, construirea de noi spitale.

In timpul acesta, virusul va circula si marea, marea majoritate a celor tineri si sanatosi, care vor fi infectati, se vor vindeca si imuniza.

În loc să facem acest lucru, noi și majoritatea restului lumii continuam sa perturbăm societatea atât de mult, încât este puțin probabil ca ceea ce facem acum să nu aibă consecințe mai rele decât virusul însuși”.

În acest moment, în România, sunt 48 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus. La nivel mondial, sun peste 120.000. 

Vezi și Infern în Italia: Bătrâni căsătoriți de 60 de ani au murit de coronavirus la nici două ore distanță. Fiul nici nu a putut să-i îmbrățișeze

Citește și: