„Părinţii se certau, bătaia era ceva uzual… Mama îi spunea tatălui meu să nu mă mai lovească în cap ca să nu mă tâmpească. Genul de familie din care vrei să fugi.

Într-un fel m-a ajutat asta pentru că am aşteptat să fac 18 ani ca să plec de acasă. Nu e plăcut, pentru că asta lasă traume.

După aceea am făcut multe ore de terapie ca să scap de aceste traume. Cred că de asta am şi dat la psihologie, a spus Dana Războiu pentru life.ro.

Bătăile au continuat până târziu, în adolescență. Chiar dacă, atunci când lua note de 10, era recompensată cu bani. „Ştiu că mă plăteau pentru note, încă din clasa I îmi dădeau bani pentru notele de 10, tata mă plătea.

Ce n-aş fi vrut să trăiesc este violenţa. Violenţa verbală şi violeţa fizică. Nu era ceva ieşit din comun, ca părinţii să îşi bată copiii, acum 30 de ani, drept pentru care eu îmi luam palme şi lovituri, chiar şi adolescentă fiind, ceea ce e şi mai trist, pentru că eram la fel de înaltă ca tatăl meu care mă bătea”, a mai spus vedeta.

Românii din generația ei cunosc bine acest stil de parenting, din care lipsește cu desăvârșire expresia ”te iubesc”. Dana Războiu nu-și amintește ca părinții ei să-i fi spus vreodată așa ceva.

„Nu mi se făceau toate poftele, chiar nu aveam libertatea de a mă exprima şi de a-mi spune dorinţele, şi de a-mi spune ofurile. Am trăit într-o familie destul de restrictivă şi din păcate am trăit într-o familie în care nu se pronunţau cuvintele – Te iubesc – niciodată, niciodată. Erau tabu.

Eu nu îmi aduc aminte să îmi fi spus vreodată mama sau tata Te iubesc, niciodată”, a mai povestit ea.

Căsnicie cu durată determinată

Vedeta, care are la ctiv și două divorțuri, a povestit și în ce relații se află în prezent cu Ovidiu Brânzan, al doilea soț al ei, pe care l-a acuzat de violenţă domestică.

De dragul fiului lor, acum au o relație amiabilă, a spus ea, chiardacă a recunoscut că nu a fost simplu să ajungă aici. “Lucrurile nu se întâmplă peste noapte şi ai nevoie de timp. E o etapă firească, e ca o etapă de doliu pentru că moare căsnicia. Şi dacă nu treci prin etapa de doliu, nu ai cum să o îngropi.

Indiferent cine ia decizia divorţului, amândoi suferă. Nimeni nu se căsătoreşte cu intenţia de a divorţa peste 3, 5 sau 15 ani. Nu e un contract cu durată determinată.

Deşi, sincer, acum, la vârsta mea mă gândesc că poate nu ar fi rău să te căsătoreşti pentru un an şi în fiecare an să te recăsătoreşti. În fiecare an să-l poţi alege pe celălalt din nou.

Cine eşti azi, nu mai eşti peste 10 ani. Eu nu ştiu cum voi fi eu peste 10 ani, darămite cum va fi celălalt peste 10 ani”, a mai spus Dana Războiu.

Vezi și Cântărețul What’s Up, dus la Poliție după ce iubita lui l-a reclamat că a bătut-o

Citește și: