Vedeta a povestit recent care sunt avantajele faptului că învață de acasă și cum îi pregătește pentru viață acest sistem unic.

În urmă cu ceva vreme, Dana Nălbaru șoca pe toată lumea cu anunțul că și-a retras fata cea mare de la școală. A lansat o adevărată modă. Unele vedete i-au urmat exemplul, dar în scurt timp au revenit asupra decizie. Nu și ea, însă.

”Kadri nu a fost niciodată la școală. Nu are nevoie. Nici nu aș ști unde sa îl duc. Are un alt nivel”, a povestit ea despre mezinul Kandri, care nu a fost niciodată la școală.

La nici 8 ani, acesta se pregătește pentru un fel de Bacalaureat. E un examen care îți asigură intrarea la anumite facultăți, în functie de scorul pe care îl ai, a explicat fosta cântăreață în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, cu Mihai Morar.

kadri-111SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

”Nu ăsta e scopul, că vreau să meargă la facultate, o facem așa, mai mult de fun”, a specificat însă Dana Nălbaru.

”Lui îi place sa învețe, are sute de cărți citite deja. Pentru noi e ceva normal, poate pentru ceilalți e o mirare. E un copil care știe să se prostească, să se joace, să râdă, nu stă toata ziua cu nasul în cărți. Însă mintea lui e astfel structurată încât reține foarte ușor, extrem de repede. Înțelege niste lucruri de o finețe extraordinară, exact ca un adult. Așa s-a născut el”, a mai explicat Dana Nălbaru în podcastul ”Fain și Simplu”, al lui Mihai Morar, știind că ceea ce spune poate părea ciudat multora.

”E foarte fain. Iei lucrurile așa cum sunt”, recunoaște Dana Nălbaru, știind ce copil special are, așa cum sunt, de altfel, și fetițele ei, una biologică și una adoptată.

”E haios să ai așa un copil. Se distrează foarte bine, are însa o capacitate de asimilare a informațiilor extrem de mare, orice citește”, mai explică ea.

”Mergem împreună în biblioteci sau in librării și-și alege singur. De multe ori nici nu știu ce citește – mă uit doar să văd dacă sunt morale”, mai povestește ea.

Sofia e înscrisă la o școală din America și învață online

Cât despre Sofia, fata cea mare, biologică, aceasta, deși învață de acasă, e înscrisă la o școală din America, ea respectă o programă.

”Ea învață la ce ore vrea, când se simte odihnită, face și sport. Mi se pare ca e foarte fericită și liniștită, nu are niciun stres”, mai spune soția lui Dragoș Bucur.

Un astfel de sistem de învățământ le face bine copiilor din multe puncte de vedere, mai spune fosta vedetă. ”Are prieteni, știe ce vrea, mi se pare foarte matură pentru vârsta ei (…) Ea, neintrand în sistem, și nelovindu-se de bariete, cred ca îi e mult mai ușor să gândească liber. Cred ca se poate adapta la situații mai ușor, are foarte multă încredere în ea, ia cu foarte multă ușurință decizii”, mai spune Dana Nălbaru.

Totuși, ea e conștientă că un astfel de sistem nu e potrivit pentru toată lumea: ”Fiecare om e liber să-și crească copiii așa cum crede, după propriile reguli, fiecare om vede viața în felul lui. Eu și soțul meu așa vedem viața pentru copiii noștri.

Copiii noștri sunt niște copii fericiți. Copiii noștri nu sunt niște copii răi. Sunt copii empatici, care văd viața într-un mod foarte frumos, și viața și oamenii”.

Apoi, nici măcar nu e vorba despre performanța academică, mai spune ea: ”Ci despre om conduita frumoasă de viață, să-ți iubești aproapele. Nu spun că școala nu oferă lucrurile astea, dar pentru noi așa a fost”.

Sofia are 6 ani de când învață acasă, dar viața ei cuprinde și multe altele. „Sofia se duce la teatru, ei nu îi place să se ducă în mall. Când se duce la mall e un chin pentru ea.

E o domnișoară foarte drăguță, dar se îmbracă cu haine mai largi, pentru că e sportivă. Vrea să călătorească, să cunoască alte culturi.”

Cât despre fetița adoptată, aceasta învață acasă de doi ani și îi priește și ei un astfel de sistem. Pe scurt, cei cinci formează o familie fericită, bine închegată și doar timpul va spune dacă Dana Nălbaru și soțul ei au făcut cele mia bune alegeri.

Vezi și Dana Nălbaru, adevărul despre noua ei viață: „La 33 de ani m-am botezat în Hristos. Sunt pocăită”

Citește și:

Ana Morodan a revenit pe Instagram. Ce poză a publicat și ce decizie a luat după problemele cu legea: „M-am întors în viața mea”

Fiul lui Adrian Mutu a împlinit 6 ani și a fost sărbătorit pe terenul de fotbal. Imagini adorabile cu Tiago