Dan Negru este credincios și este de părere că religia și știința au loc în aceeași ecuație, fără a se exclude una pe alta, dimpotrivă. Părerea vedetei este vehementă, dar argumentată. Iată ce le-a transmis acesta părinților care nu văd cu ochi buni o astfel de inițiativă.
Dan Negru: ”Celor din gașca „anti” le-aș aminti…”
„Propunerea ca religia să fie materie opțională la bacalaureat a stârnit iureș. Unii pro. Alții contra.
Tuturor le-aș spune că orice spor de cunoaștere e un avantaj in viață !
Santa Maria delle Grazie unde se află „Cina cea de taină” a lui DaVinci sau „Capela Sixtină a lui Michelangelo sunt printre cele mai vizitate locuri din lume. Muzeele lumii sunt pline de religie.
Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii.
Sa trăiești intr-o Europă creștină cu istorie și artă creștine și să nu știi nimic despre cultura religioasă, e o formă de prostie fudulă.
Nu fiți proști, nu vă condamnați copiii la neștiință.
Patimiile lui Iisus nu trebuie să-i sperie!
Iisus nu ne cere sa murim ca EL, ne cere sa trăim ca el.
Celor din gașca „anti” le-aș aminti și vorba lui Einstein : „Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă”, a transmis Dan Negru pe rețelele de socializare.
Context. De unde a pornit această discuție
Religia ar putea deveni materie pentru Bacalaureat, solicitarea fiind semnată chiar și de Patriarhul Daniel.
Reprezentanții bisericilor susțin că religia nu ar trebui discriminată ca disciplină școlară, această putând fi aleasă ca probă la Bacalaureat de către toți elevii.
„Religia este o materie opţională ca oricare alta şi poate fi inclusă între probele examenului de Bacalaureat”, a afirmat recent purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.
„Propunerea BOR şi a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la Bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinţilor/elevului şi parte din trunchiul comun al programei şcolare este logică şi justificată de realitate. Prin dreptul garantat de Constituţie, şcolile şi liceele au chiar obligaţia de a propune, alături de alte materii opţionale, şi Religia ca materie de studiu.
Aşa cum se ştie, elevii nu sunt înscrişi împotriva voinţei lor la orele de Religie, ei/părinţii lor trebuind să facă o solicitare oficială în acest sens. În concluzie, Religia este o materie opţională ca oricare alta şi poate fi inclusă între materiile examenului de Bacalaureat, aşa cum a şi fost în România pre-comunistă, aşa cum şi este în multe dintre ţările din UE”, a transmis Bănescu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, „este evident că materia Religie destinată examenului pentru Bacalaureat ar trebui să includă preponderent acele conţinuturi care ilustrează dimensiunea culturală profundă a creştinismului, istoria sa şi a artei creştine, rolul său în istoria culturii şi civilizaţiei româneşti şi europene”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.
„Religia este o materie pentru care elevii/părinţii lor pot opta. Doar în acest sens este opţională. Făcând parte din trunchiul comun de materii, ea devine însă după momentul opţiunii materie obligatorie, ceea ce justifică posibila ei includere printre materiile de bacalaureat”, a mai spus Vasile Bănescu.
Conform Edupedu.ro, treisprezece reprezentanţi ai cultelor religioase recunoscute de statul român i-au solicitat, într-o adresă comună, ministrului Educaţiei, Ligia Deca, ca Religia să poată fi aleasă de către elevi, la fel ca alte discipline din trunchiul comun, ca probă de examen la noul Bacalaureat propus în proiectul legii Educaţiei.
Reprezentanţii bisericilor vorbesc despre faptul că Religia nu ar trebui discriminată ca disciplină şcolară, în raport cu celelalte care pot fi alese de elevi pentru a susţine probe la Bacalaureat.
Ei mai susţin că elevii care frecventează orele de Religie vor avea astfel posibilitatea de a-şi valorifica şi verifica competenţele dobândite la această disciplină, „una dintre puţinele care se studiază pe tot parcursul învăţământului preuniversitar şi singura care a fost validată de majoritatea covârşitoare a părinţilor”.
Citește și:
Ce spune Ozana Barabancea despre participarea la America Express
Ramona Păuleanu a plecat de la PRO TV. Cu ce post TV a semnat și ce va face acolo