Vedeta de la Kanal D, om cu ștate vechi în televiziune, a criticat dur prestația României în a doua semifinală a concursului muzical. În schimb, acesta a lăudat Moldova.

Dan Negru a și prezentat în trecut două preselecții Eurovision, ceea ce nu=l face tocmai străin de acest eveniment muzica, pe care îl urmărește de fiecare dată.

Însă, ultimele două prestații ale țării noastre l-au dezamăgit pe moderator. Dan Negru nu a avut deloc cuvinte de laudă la adresa lui Theodor Andrei.

Joi, 11 mai, artistul a reprezentat țara noastră în a doua semifinală a concursului muzical, însă nu a reușit să convingă. Astfel, Dan Negru nu a ezitat să-și spună părerea pe rețelele sociale cu privire la prestația tânărului.

„Când am lucrat pentru TVR, demult, am prezentat vreo două preselecții Eurovision și asta mă face să mai trag cu ochiul la concurs.

Anul trecut, Moldova a dus în prime-time TV europene, la Eurovision, o melodie unionistă „Trenulețul Chișinău-București” cântată în română. Noi am țopăit în limba spaniolă. Anul ăsta, Moldova a cântat tot în limba română. Noi am țopăit cu un titlu englezesc de melodie.

Moldova e în finală! Noi țopăim spre casă.

Nu mă deranjează exagerările vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali, ca să devină interesanți, exagerează. Dar mi-e rușine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei. Moldovenii au avut curajul să spună public Europei că București-Chișinău e totuna. Cântecul lor va rămâne un act de curaj al mesajului politic în muzică. Noi le-am răspuns anul ăsta țopăind în engleză și îmbrăcați fistichiu.

Toți știm ca TVR e goarna guvernului, a puterii politice, oricare ar fi ea. Însemnă că mesajul puterii politice românești, dat prin TVR la Eurovision, e să țopăim când Moldova ne întinde mâna peste prăpastie! Nu poți să sari o prăpastie țopăind! Trebuie să ai curajul să faci un pas mare!”, a scris celebrul prezentator TV, în mediul online.

Mihai Trăistariu, virulent după eșecul României la Eurovision: ”El și-a făcut treaba la modul profesionist! Poți să-i reproșezi că a cântat prost? NU!

Vehement a fost și Mihai Trăistariu, al cărui mesaj e chiar mai nuanțat.

Cântărețul Mihai Trăistariu, fost reprezentant al României la Eurovision, a vorbit despre eșecul României la concursul Eurovision 2023.

Mihai Trăistariu consideră că selecția în România s-a făcut dintr-un amalgam de piese sau de voci proaste, juriul a fost incompetent, iar TVR a pus tot show-ul în cârca interpretului.

”Părerea mea despre Semifinala EUROVISION din seara asta și despre necalificarea României în Finală … Să începem cu începutul !

1. Această melodie – cea a României – nu avea ce să caute pe scena Eurovision internațională.

2. Singurul lucru pe care-l susțin în continuare este că acest copil ESTE TALENTAT !

Theodor Andrei a participat la ceva festivaluri de mic, probabil a avut și profesor de canto … și a ajuns la un nivel vocal FOARTE BUN.

Însă …

3. Theodor încă e mic și lipsit de experiența unor concerte mari. Nu a avut timpul necesar să digere CE ÎNSEAMNĂ Eurovision cu adevărat !

Și-atunci e o greșeală uriașă să citesc prin ziare că show-ul a fost gândit, conceput de el.

Și aprobat, avizat, folosit apoi de Tvr !

( Eu, personal … cred că Tvr n-a mai crezut în el și n-a mai avut nici măcar chef să-i gândească ceva show. Și-atunci s-au prefăcut că-l lasă pe artist cu această sarcină. Au vrut, practic, să arunce ulterior nereușita … pe copil ! )

Deci Tvr experimentează în continuare, trimițând un copil necopt la Eurovision. (…)

4. Am fost prezent în sală la Finala românească. N-aveai ce să alegi ! Dacă vocea era bună, piesa era proastă. Și invers !

Așa că singurul care era mai acătării … a câștigat ! Așa a fost ales acest Theodor !

De la Selecția Națională mi-am dat seama că România va fi la coadă din nou și-n acest an. Lipsa vedetelor din concurs iarăși a pus un mare semn de întrebare : oare au picat vedetele la Preselecție sau nu s-au înscris deloc ?

5. Atitudinea lui Theodor Andrei e faină cumva.

Chiar dacă pare arogant, e de fapt un … fel de a fi în public.

El are sămânță de artist în el, iar asta transpare în orice apariție a lui. Chiar dacă se circărește și se schimonosește mai mereu … pe el îl prinde lucrul ăsta.

Uite … pe mine nu m-ar prinde. Lui îi stă bine așa : cu roz, cu galben, cu limba scoasă, cu fața strâmbă, cu pantaloni de clovn, cu pantaloni scurți, cu cracii pe sus pe canapele etc.

6. Vocea lui Theodor are întindere, are forță, are elasticitate.

Îl știu de mic și, chiar dacă i s-a îngroșat glasul odată cu maturizarea, tehnica rămâne ! Ca mersul pe bicicletă.

El stăpânește bine cântatul !

Poate i-o fi scăpat 2 note în seara asta … dar asta nu e relevant !

Poți impresiona și chiar câștiga marele concurs … falsând !!!

Vă dau un exemplu : căutați Viva la Diva – Finala. Cu Dana Internațional.

N-a contat că vocea a fost zero barat.

Sau că a falsat aproape la fiecare vers.

A câștigat pentru că Eurovision-ul a însemnat mereu … diversitate !

Și Dănuța a șocat omenirea ! Omenire … care a votat-o în masă !

Apropos …

La Theodor n-a funcționat „roz-ul ” pentru că el a venit cu iubita din viața reală pe scenă.

Și oricum toată seara asta a fost plină de bărbați în roz.

Și-atunci costumația lui a devenit neinteresantă. 🙈 🙈 🙈

7. Punctasem la un interviu că România ar putea salva piesa lui Theodor venind cu un show spectaculos !

Din păcate România a venit cu un show chiar MAI PROST DECÂT ÎN FINALA ROMÂNEASCĂ !!!

Totul complet șters. Totul neinteresant. Monoton. Nu tu mișcare, nu tu vreun dansator, vreo dansatoare, vreo figurație. Nimic colorat. Nimic viu.

Fata aia a apărut 3 secunde la final, a punctat că omu’ nu se îmbracă în roz decât la Eurovision și a plecat cu viteza luminii.

Nu știu cu ce l-a mânjit că nu am apucat să văd.

Deci pentru asta a cheltuit Tvr… 115.000 de euro.

Așa scria presa azi !

Show-ul lui Theodor a costat 115.000 de euro.

Of, Doamne ! (…)

Revenind la Theodor … (…)

El și-a făcut treaba la modul profesionist !

Poți să-i reproșezi că a cântat prost ? NU !

Poți să-l cerți că de ce a câștigat piesa lui pe România ? NU !

Pe cine trebuie dată vina ?! Vă las pe voi să comentați !

Cert e un lucru !

Melodia lui mergea mai degrabă pe ceea ce se caută acum în showbiz.

Nicidecum nu mergea la Eurovision.

Puteau s-o preia radiourile. Poate fi o piesă de radio.

Însă nu-și avea locul la CEL MAI MARE CONCURS DE MUZICĂ DE PE PLANETA PĂMÂNT !!!”, a scris artistul pe rețelele de socializare.

Cine s-a calificat în finala Eurovision și când are loc aceasta

Amintim că la semifinala de ieri s-au calidicat Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia.

Aceştia se alătură, în finala care va avea loc sâmbătă, reprezentanţilor primelor 10 ţări care au fost alese în semifinala de marţi: Croaţia, Republica Moldova (Pasha Parfeny cu „Soarele şi Luna”), Elveţia, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia şi Norvegia.

Calificate din oficiu în marea finală sunt cele cinci ţări fondatoare Eurovision, grup cunoscut şi sub numele de „Marele 5”: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, precum şi Ucraina, care a câştigat Eurovision 2022.

Marea finală a Eurovision Song Contest 2023 va avea loc pe M&S Bank Arena din Liverpool sâmbătă seara, de la orele 22.00. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). 

Vezi și Mihai Trăistariu, cu sinceritate despre concurentul care ne va reprezenta la Eurovision: „L-am jurizat când era mai mic”

Citește și:

Raluca Bădulescu, explicație tranșantă și cât se poate de ”pământească”. De asta nu zboară vedeta niciodată la business class!

„Ea e fata mea!” Robert de Niro a arătat prima poză cu fiica lui, în vârstă de o lună. E adorabilă și are un nume superb