Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții”, cu Gojira, Dan Bittman spune că pandemia nu l-a inspirat să compună piese muzicale, așa cum s-a întâmplat în cazul altor artiști, cum ar fi Tudor Chirilă.

Nu este prima dată când artistul face afirmații mai mult sau mai puțin tranșante în spațiul public, referindu-se la autorități și la cum a fost gestionată întreaga criză sanitară. Pe timpul perioadei de pandemie, personalul din sectorul cultural a avut de suferit din cauza lipsei de evenimente și de ajutor financiar.

„E mai rău decât pe vremea lui Ceașcă, pe cuvântul meu, din mai multe puncte de vedere. Mi-am pierdut timpul în pandemie. Din punctul meu de vedere, eu nu am ce să cânt despre pandemie. Ce, am înnebunit? De Covid, de viruși, de astea? Și eu sunt supărat pe pandemie, dar nu mă inspiră. Pe mine mă inspiră oamenii, îmi trebuie concerte (…). Sunt un om sociabil, nu sunt un din ăsta care să stea în casă. Îmi place să mă dau în spectacol. Sunt făcut comunist. De ce? Pentru că am putut să trăiesc toată viața din ceea ce pot să fac? Dintr-un talent care a adus sute de mii, milioane, ca taxe statului român? Asta am inventat cu Holograf, cu Iris, aducem taxe și bani din bilete, din ce vrei tu. Peste 50% este taxat biletul de spectacol”, a afirmat artistul la podcast. 

Dan Bittman

Poți urmări podcastul integral pe YouTube

– Articol în parteneriat cu HappyFishTV –